65-70 dereceyi geçmemesi gerektiğine inanmayanlar varsa şöyle bir link bırakayım. Test sistemin özellikleri açıklamada yazıyor.
Öncelikle aynı testi bende yapıyorum sorun olmuyor testte oyundan kaynaklı sıcaklıklar artıyor umarım anlatabilmişimdir. Bütün testler yapıldı sıcaklık sorunu sadece Poe2de yükleme ekranında yaşanıyor. Çözüm aramaya geldim yani montajla vs uzaktan yakından alakası yok senelerdir sistem kurarım.

Shader compile ediyorsa normaldir, neden bunun için steam vb çalkalanıyor anlamadım. Ortada riskli yada sıkıntılı bir durum yok. Zaten kullandığınız işlemciler 95 derecede stabil bir biçimde çalışacak şekilde tasarlanmış. 95 dereceyi bulursa zaten kendisini limitleyip o dereceyi geçmeyecektir.
9800x3D kullanırken Ready or Not adlı oyunda da shader compile ederken 92 dereceleri görüyordum. Arctic II 420mm kullanıyorum, tamamen normal.
Değerli yanıtınız için teşekkür ederim , sadece bir çözümü var mıdır diye sormak istedim.

65W TDP yani 90W PPT limitli bu testte, arkadaşın PBO'su büyük ihtimalle açık olduğundan 140-150W civarı çekiyor işlemcisi. Bazı şeyleri savunurken değerleri de göz önünde bulundur lütfen.
Pbo açık kapalı testler yaptım all cores -30 olarakta denedim her türlü yükleme ekranında yüksek sıcaklıklara ulaşıyor yapacak bir şey yok. Genel bir sorun çözümüde yok tek çözüm takmamak sanırım :)

Pbo açık kapalı testler yaptım all cores -30 olarakta denedim her türlü yükleme ekranında yüksek sıcaklıklara ulaşıyor yapacak bir şey yok. Genel bir sorun çözümüde yok tek çözüm takmamak sanırım :)
Sorun değil hocam. Dediğimiz gibi shader compile ederken tamamen normal. Kafanıza takacak hiçbir şey yok. Ben işlemcim hiçbir koşulda 90 dereceyi geçmesin diyorsanız, PBO açtıktan sonra TJMax değerini Auto değil 90 yaparsanız kendisini 95 yerine 90 derecede limitleyecektir.