Şunların kaynağını verseniz çok daha iyi olacak çünkü baktığımda aksine haberler görüyorum. Böyle spekülasyonlar üzerinden konuşmuş oluyoruz. Ben direkt tüzel kişilik kurmayı kabul etmedi diye okuyorum ilk çıkan haberlerde.
Hocam bunların kaynağını nasıl verebilirim. Kaç sene geçti. Ayrıca bu hususlarda spekülatif bilgi ile değil benim kendi yaşadıklarımdan yararlanıyorum. Bu tür bilgileri bu ağır baskı altındaki yanlı basın sisteminde nasıl bulacaksınız?
O zaman size bir soru sorayım konu ile alakasız:
bit.ly isimli site 8 mart günü kapatılmış.
Kapatan kim? İyi bakın aşağıya.
Kapatan kurumun böyle bir hakkı var mı?
Kapatan kurumun bu ahlaksızlığını bırakın basında böyle bir haber çıkabildi mi?
Başka sorum yok.
Lütfen ama lütfen her şeyi internette aramayın.
Bu PayPal dönemine yetişemedim ben. Neden bu kadar istenildiğini ve olmamasının dezavantajlarını kısaca açıklayabilecek birisi var mı? Gerçi geçenlerde Brezilya'dan bir ürün almam gerekti PayPal olmayınca ödemeyi zor gerçekleştirdim. Umarım geri gelir ama pek olası gelmiyor şu an.
Çünkü bütün dünyada uluslararası tüm para transferlerinin en hızlı ve en kolay yapıldığı basit sistemlerden birisi kendisi.
Siz de dışarıya iş yaparsınız ve paypal ile ödemenizi basitçe alırsınız.
Devlet isteseydi eğer buna da bir vergisel sistem getirirdi. Ama devletin isteği kime y.dışından ne kadar para gelmiş kimsen gelmiş, kim kime ne kadar para yollamış.
Swift denilen ve ABD'nin kontrolünde olan sistemde komisyonlar çok yüksek.
Diğer sistemlerde de maalesef ya TR de olmuyor ya da o sistemlere gidebilmek için başka aracılara para ödemek zorunda kalıyorsunuz.
Kısaca büyük kolaylıktı.