Detaylar
Kim cevapladı?Boşlukta Düşünen Adam
Yetkin
Pazartesi gününe stres olmadan geçiyor.
Şu Fenerbahçe yüzünden gerginim baya şu saatte.
zelsy1903
Becerikli
İğrenç. Hayatıkın en kötü gecesi.Ben çok kötü ve moralsiz hissediyorum çünkü eskiden okul yüzünden şimdi iş yüzünden.Pazartesinin gelmesine ramak kalması çok can sıkıcı. Sizler nasıl hissediyorsunuz?
Pazartesi sendromu değil de bugün karşılaştığım bir olay canımı sıktı. Halı saha yapiyorduk oturduğum yerdeki benden birkaç yaş küçük çocuklarla. Çok da bir yaş farkı yok aramızda. Golü attıktan sonra ayağa kalkarken istavroz çıkardım. Yanımdaki çocuk görüp bana "Hristiyan mısın?" diye sordu. Ben de ona baktım. Evet Hristiyan'ım ama nasıl anladın hareketin anlamını, dedim. O da anlattı. Kendisi Ermeni'ymiş ve Hristiyanmış. Ermenilerin farklı okullarda eğitim gördüklerini biliyordum. Ama çocuğun bu anlamdaki kendi ırkından dolayı korkusu ve endişesine çok üzüldüm. Bizim ailemizde Gürcü göçmeni. Ama açıkçası kimse bana Gürcü ve Hristiyan olduğum için fazla bir muamele yapmamıştı. Evet tabiiki bazi yargılayan insanlar vardı. Bu əlbəttə çok normal, bu ülkede her fikirden insan var. Ama çocuğa yapılanlar beni çok üzdü. Ermeni olduğu için birisinin boğazını sıkmak kesinlikle doğru bir davranış olmamalı. Ya da onun dışarıda dinini belli edememesi. Tekrardan toplumumuzun ne kadar rezil bir durumda olduğunu gördüm. Politikacilarin hamleleri veya geçmiş savaşlar kesinlikle bir insana saldırmanın bahanesi olmamalı. Çocuk da o kadar korku oluşmuş ki bana maçta iken. "Bunların arasında istavroz çıkarma. Başına dert olur" deyince gerçekten moralim bozuldu. Dinimi hür bir şekilde yaşayabildiğim için mutlu olsam da benimle aynı inançlara sahip hatta geldiğimiz bölge olarak da uzak hemşehrim sayılabilecek bir insanın sadece ırkı nedeniyle bu kadar korku ve baskı altında yaşamasına üzüldüm. Yetişkin birey de değil ki bu insan. Həm yetişkin olsa ne değişir? 18 yaşında bile olmayan 13-14 yaşında insanların bu tarz bir baskı altında olması gerçekten sinir bozucu. Ayrıca bu zorbalığı yapanların ailesine de ayrı bir bakmak lazım. Çocuğa nefreti öğretirsen onu yaşar. Her çocuk saf doğar, onu kirleten yetişkinlerdir. Maalesef halkımız bu cahillik yüzünden de Avrupa Birliği gibi bir oluşuma asla katilamayacak.
Son düzenleyen: Moderatör:
mustaine
Üstün
Keşke liseli olsaydım.Pazar akşamı = Okul stresi.
Pazartesi sabahı = Okul stresi x2.