ibrhmdurna
Uzman
Arkadaşlar selam,
Önemli bir deneyim paylaşmak istiyorum çünkü ciddi mağduriyet yaşadım. Belki benim gibi aynı hataya düşecek birine faydası olur.
Pazarama üzerinden “Uzmanlar Bilgisayar” adlı satıcıdan Asus Rog Crosshair x870e Hero model bir anakart satın aldım. Ürün elime geldiğinde daha kutudan çıkarır çıkarmaz hasarlı olduğunu fark ettim. Hiçbir şekilde montaj yapmadım, direkt fotoğraf ve video çekip iade sürecini başlattım.
Ürün servise gitti ve servis raporunda açık açık PCB’de fiziksel hasar olduğu yazıyor. Yani ürünün hasarlı olduğu zaten resmi olarak kabul edilmiş durumda.
Ama olay burada başlıyor…
Buna rağmen:
Ürün zaten hasarlı → servis de bunu kabul ediyor
Ama yine de “iade yok, ücretli işlem yaparız” diyorlar.
Yani resmen:
Hasarlı ürün gönder → müşteriye yükle → iade verme
Şu an süreç:
Bu kadar basit bir konuda bile bu kadar uğraştırmaları gerçekten düşündürücü.
Özetle:
Sorusu olan varsa yazabilir
Önemli bir deneyim paylaşmak istiyorum çünkü ciddi mağduriyet yaşadım. Belki benim gibi aynı hataya düşecek birine faydası olur.
Pazarama üzerinden “Uzmanlar Bilgisayar” adlı satıcıdan Asus Rog Crosshair x870e Hero model bir anakart satın aldım. Ürün elime geldiğinde daha kutudan çıkarır çıkarmaz hasarlı olduğunu fark ettim. Hiçbir şekilde montaj yapmadım, direkt fotoğraf ve video çekip iade sürecini başlattım.
Ürün servise gitti ve servis raporunda açık açık PCB’de fiziksel hasar olduğu yazıyor. Yani ürünün hasarlı olduğu zaten resmi olarak kabul edilmiş durumda.
Ama olay burada başlıyor…
Buna rağmen:
- Satıcı “kullanıcı hatası” dedi
- Pazarama süreci doğru yönetmek yerine konuyu “bandrol açıldı, elektronik ürün” gibi alakasız şeylere çekti
- Haftalarca oyalandım
- Çelişkili bilgiler verildi (telefon başka, mail başka)
Ürün zaten hasarlı → servis de bunu kabul ediyor
Ama yine de “iade yok, ücretli işlem yaparız” diyorlar.
Yani resmen:
Hasarlı ürün gönder → müşteriye yükle → iade verme
Şu an süreç:
- Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdum
- CİMER’e de şikayet ettim
- Tüm kanıtlarım mevcut (video, foto, servis raporu vs.)
Bu kadar basit bir konuda bile bu kadar uğraştırmaları gerçekten düşündürücü.
Özetle:
- Pazarama’dan alışveriş yaparken dikkatli olun
- “Uzmanlar Bilgisayar” satıcısından özellikle uzak durun
- Ürün alırken mutlaka kutu açılış videosu çekin.
Sorusu olan varsa yazabilir