Çözüldü PC açıldığında ve oyunlarda fan seslerinin yükselmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kacikkar

Yetkin
Merhaba, Gigabyte App Center'dan BIOS uygulamasını indirip girip U. S. A BIOS Update yaptıktan sonra, PC'nin her açılışında oturum açma menüsünde fan seslerinin yükselmesi ve oyunlarda aynı şeyin olması durumunu yaşıyorum. Bu nasıl bir olay? Nasıl çözerim bu durumu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fan curve değişmiş olabilir.

Bilerek pc'yi bir sürü sekme açıp zorlayarak görev yöneticisine baktım. Her sekmeleri açtığım zaman %100 oluyor CPU kullanımı ve sonra iniyor. Anlamadım.

BIOS güncellemeleri genelde sistem performansları arttırmak, hataları düzeltmek vb. amaçlar için yapılır. Bilgisayarınız yeni alındıysa ve BIOS sürümü oldukça eskiyse bu durum söz konusu olabilir. Güç ayarlarınızı ve bilgisayarınızın Control Center vb. uygulamasını kontrol edin.

Bu zamanla geçer mi? Elimde olan bir şey yok gibi hissediyorum. Minecraft Bedrock Edition'a giriyorum test amaçlı, bakıyorum işlemci kullanımım %80-90. Sesinden anlaşılıyor zaten. Ya da bana mı anormal geliyor bu kadar ses?

Sistemin nedir acaba? Stok fan kullanıyorsan ve bilgisayar ısınıyorsa normal gibi.
Evet, stok fan kullanıyorum fakat ileride değişeceğim. Şu an bir zararı olur mu? Sıcaklık değerlerine dikkat etmedim ama.

Gigabyte RTX 4060 Windforce İ3 13100F

Evet, stok fan kullanıyorum fakat ileride değişeceğim. Şu an bir zararı olur mu? Sıcaklık değerlerine dikkat etmedim ama.
Sıcaklıklara bağlı biraz aslında. Sıcaklıkları kontrol etmeniz iyi olur. İşlemci 100, ekran kartı 90 derecelere ulaşmıyorsa büyük bi' sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…