Çözüldü PC açılırken siyah ekran veriyor ve mouse imleci görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

subaru impreza wrx

Çalışkan
Arkadaşlar bugün kardeşim oyundan çıktıktan sonra PC'yi kapatmış. PC kapanırken X işareti ve Windows yazısı gibi bir şey çıkmış, hemen gitmiş yazı. Neyse, PC kapandı ve ben PC açtıktan sonra ekran siyah oldu. Tam siyah değil aslında, açık olduğunu anlıyorum. PC'yi düğmeden aç kapa yaptım ama çözülmedi.

Araştırdim herkes CTRL+ALT+DEL Görev Yöneticisi demiş ama bende hiçbir yöntem çalışmıyor. Hiçbir kombinasyon çalışmıyor. Klavyenin ışıkları da yanıyor aslında, çalışması lazım.

Bir de mouse hemen gelmiyor. Biraz bekledikten sonra geliyor. Monitör kablolarını söküp tekrar taktım ama yine olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS ekranına girememe gibi bir durum yok. Bilgisayarı kapatın ve açarken F2 tuşuna art arda basın. Zaten daha sonrası videoda var videoyu izlerseniz kavrarsınız.

Hocam denedim ama gerçekten olmuyor tuşa bastığım gibi art arda F2'ye bastım ama yine aynı ekran ve imleç. Yarın tekrar deneyeceğim şu USB'yi yaptırdıktan sonra yarın tekrardan yazarım hocam iyi geceler.

Mantıken sorun yazılımsal ise kalkması lazım. Fakat siyah ekranı almaya devam ederseniz sorun donanımsal olabilir. Bana göre sorun %90 yazılımsal.

Tamamdır hocam yarın tekrar yazacağım şu USB olayını yaptırdıktan sonra iyi geceler dilerim.

Mantıken sorun yazılımsal ise kalkması lazım. Fakat siyah ekranı almaya devam ederseniz sorun donanımsal olabilir. Bana göre sorun %90 yazılımsal.

BIOS ekranına girememe gibi bir durum yok. Bilgisayarı kapatın ve açarken F2 tuşuna art arda basın. Zaten daha sonrası videoda var videoyu izlerseniz kavrarsınız.

Hocam az önce bilgisayarcıya götürdüm. Adam sadece klavye mouse çıkarın öyle çalıştırın dedi ve oldu. İnanmadım başta ama oldu. Adam bir şey ekrana gelmesini engelliyor dedi ve klavye mouse çıkarınca ekran geldi. Çok şaşkınım o kadar uğraştım hiç aklıma gelmedi. Eğer sizde de böyle bir şey olursa bu işlemi bir deneyin derim. Olay çözülmüş oldu da hocam peki bu sürekli olur mu? Yani klavye çok eski acaba ondan mı oldu? Yine de yardımlarınız için teşekkür ederim.
Windows'un zamanla şişmesinden ya da eski sistemlerde yaşanabilen bir durum. BIOS ekranına girebiliyor musunuz?

Hocam bilgisayar cahili olduğum için nasıl gideceğimi bilmiyorum ekran kartım ASUS RTX 3050 8 GB OC işlemci Intel i3 12100F.

Çoğu cihazda F2 ya da del tuşudur sistemi tamamen kapatın tekrar tuşuna basar basmaz F2 ile del tuşuna bir menü gelene kadar basın eğer BIOS'a geliyorsa Windows ile alakalı bir sorundur direkt format diyemem ancak benim gördüğüm çoğu kişi formatla düzeltiyor bu sorunu benim de önerim önemli dosyanız yoksa formattır zaten.

Yani bilgisayar açıldığında siyah bir ekranda fare imleci geliyor ve orada takılı kalıyor değil mi? Clear CMOS yapmayı dener misiniz?

hocam görselde verdiğim gibi burada nedense imleç gelmedi anlamadım sizin dediğiniz yöntemi yarın deneyeceğim olursa tekrar dönüş sağlicam bu arada anakart modelim ASUS Prime H610M-K D4

Hayır hocam olmadi F2 ve dele bastım ama hiçbir ekran gelmedi acaba uzunmu basmam lazım bayağı bastım ama gelmedi.

Dosya Ekleri

• IMG_20250627_222537.webp
    3,9 MB · Görüntüleme: 51

Sürekli bas bırak yapmanız lazım eğer öylede olmuyorsa çok ihtimal var anakarttada sıkıntı olabilir ekran kartındada olabilir hatta monitörde ya da HDMI kablosunda bile olabilir o kadar bende bilgili değilim maalesef bir bilgisayarcıya göstermek en mantıklısı olur.

Maalesef yine gelmedi hocam üsteki arkadaşin dediğini yapacağım olmazsa artık götüreceğim bilgisayarciya.

Yani bilgisayar açıldığında siyah bir ekranda fare imleci geliyor ve orada takılı kalıyor değil mi? Clear CMOS yapmayı dener misiniz?

Hocam anakart modelim ASUS Prime H610M k D4 anakartimda bulamadım BIOS yerini yardımcı olur musunuz tam olarak ne tarafta alttami üst taraftami. Bir de bu şey tam olarak neye benziyor.

Son düzenleme:
Hocam anakart modelim ASUS Prime H610M k D4 anakartimda bulamadım BIOS yerini yardımcı olur musunuz tam olarak ne tarafta alttami üst taraftami. Bir de bu şey tam olarak neye benziyor.
Güç kablosunu çıkarıp BIOS pilini çıkarın. 10-15 saniye sonra pili geri takıp sistemi çalıştırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…