Az once bilgisayari kaparken bir yazi geldi geldi arkada taskhost bilmem ne islemine devam ediyor kapatmak istedignze emin misniz diye, evet dedim kapattim. Simdi aciyorum ekran simsiyah hiç goruntu gelmiyor, neden? Yardimlarinjzi bekliyorum.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 16 Aralık 2023
BIOS pilini söküp 10sn bekleyip tekrar takmayı deneyin bunu yaparken sistem açık olsun.
- Anakarttaki CLR_CMOS pinlerinin arasına tornavida veya anahtar tarzı bir şey değdirin
- RAM'leri silgi ile silip yerlerini değiştirin
- BIOS pilini çıkarıp takmadan çalıştırmayı deneyin bilgisayarı
- Ekran kartının üzerinde switch varsa performans moduna getirin (Böylece fanlar daha hızlı çalışacak eğer ısınmadan dolayı açılmıyorsa açılmış olur)
BIOS pilini söküp 10sn bekleyip tekrar takmayı deneyin bunu yaparken sistem açık olsun.
Çoğu anakartta ekran kartını sökmeden BIOS pilini sökemezsiniz ki sistem kapalıyken yapılması gerekir. Bu yüzden ilk adım basit bir şekilde CLR_CMOS kullanmak.
- Anakarttaki CLR_CMOS pinlerinin arasına tornavida veya anahtar tarzı bir şey değdirin.
- RAM'leri silgi ile silip yerlerini değiştirin.
- BIOS pilini çıkarıp takmadan çalıştırmayı deneyin bilgisayarı.
- Ekran kartının üzerinde Switch varsa performans moduna getirin (böylece fanlar daha hızlı çalışacak eğer ısınmadan dolayı açılmıyorsa açılmış olur)
Çoğu anakartta ekran kartını sökmeden BIOS pilini sökemezsiniz ki sistem kapalıyken yapılması gerekir. Bu yüzden ilk adım basit bir şekilde CLR_CMOS kullanmak.
Onu Recep hocam yazmıştı o yüzden BIOS pilini ben yazayım dedim.
Sistem açıkken BIOS pili sökmek ne işe yarayacak? Benim bildiğim hiçbir işe yaramaz.BIOS pilini söküp 10sn bekleyip tekrar takmayı deneyin bunu yaparken sistem açık olsun.
Sistem açıkken BIOS pili sökmek ne işe yarayacak? Benim bildiğim hiçbir işe yaramaz.
Hocam benim bildiğim BIOS'u sıfırlar.
- Makaleler
- 9
Pil söktürmek fazla zahmetli, CMOS Reset ile kısa devre yaptığınız için garanti olarak sıfırlıyor. Bazen birkaç pil sökme denemesinde sıfırlanmayan kullanıcılar görmüştüm. CMOS hem daha pratik, hem de %100 garanti.
Arkadaşlar kasayi soktum RAM'leri uzaktan ufledim. 10 dk beklettim. Denedim açıldı. Bugün PC'yi temizlemistim acaba onunla mi alakalidir bilmiyorum. Kisaca şu an bir sorun yok Allah'a sukur.
Son düzenleyen: Moderatör:
PC elektrik alırken BIOS pilini sökmek BIOS'u sıfırlamayabilir.
Arkadaşlar kasayi soktum RAM'leri uzaktan ufledim. 10 dk beklettim. Denedim açıldı. Bugün PC'yi temizlemistim acaba onunla mi alakalidir bilmiyorum. Kisaca şu an bir sorun yok Allah'a sukur.
Sorunun çözüldügüne sevindim umarım tekrar aynı sorun olmaz.
Insallah...Sorunun çözüldügüne sevindim umarım tekrar aynı sorun olmaz.
Yeni konular
-
Uygun fiyatlı markaların monitörleri alınır mı?
- EmirEffect
-
-
-
-
-
-
-
-