18150

Becerikli
Herkese merhaba!
Şu anda PC'nizin işletim sistemi, işlemci modeli ve RAM kapasitesini gösteren bir uygulama yapmaya başlıyorum. Henüz geliştirme aşamasındayım ama temel özellikleri belirledim. Bu uygulama, bilgisayarınızın donanım bilgilerini hızlıca görüntülemenizi sağlayacak.
Uygulama bitince, PC'nizin: İşletim sistemi bilgisi, işlemci modeli ve özellikleri, RAM kapasitesini öğrenebileceksiniz.
Yapım aşamasında olan bir proje olduğu için geri bildirimlerinizi bekliyorum. Fikirleriniz ya da önerileriniz varsa yorumlarda belirtebilirsiniz. Uygulama tamamlandığında detayları ve indirme linkini paylaşırım. Şimdilik geliştirme süreci devam ediyor, takipte kalın!

Yakın zamanda daha farklı özellikler, örneğin işlemci sıcaklığı gibi faktörler ekleyeceğim. Bu alanda yeniyim; tasarımsal olarak berbat olduğum için tasarımsal anlamda pek bir şey yapamayacağım. Bu da benim ilk projem, burada kayıtlara geçsin. :)

Beklemedeyiz. Eline emeğine sağlık. Merak etmedim değil.
Teşekkürler, oraya yazmayı da unuttum. İşletim sistemi ile alakalı bilgileri de görmek için eklemeler yapacağız. Şu anlık sadece ekran kartı özellikleri, kaç RAM olduğu ve işlemci özelliklerini görme ekleyeceğiz.
Teşekkürler, oraya yazmayı da unuttum. İşletim sistemi ile alakalı bilgileri de görmek için eklemeler yapacağız. Şu anlık sadece ekran kartı özellikleri, kaç RAM olduğu ve işlemci özelliklerini görme ekleyeceğiz.
Daha çok iş var, şuanlık o dediklerimi ekleyip tasarım geçeceğiz.

Güzel bir çaba da siz ilk değilsiniz ve sizi diğerlerinden ayıran, yapmadan önce duyurmanız mı olacak? Yani ben bunu, Windows'un temel özellikleri ile ya da az çok bilgisayar bilgimle sağlayabiliyorum zaten.

Güzel bir çaba da siz ilk değilsiniz ve sizi diğerlerinden ayıran, yapmadan önce duyurmanız mı olacak? Yani ben bunu, Windows'un temel özellikleri ile ya da az çok bilgisayar bilgimle sağlayabiliyorum zaten.
Tabii, herkes farklı bir şekilde yapabilir, ama bazen bu basit araçlar bile insanın işini kolaylaştırabiliyor. Sonuçta amacım, başkalarının da kolayca erişebileceği bir şey ortaya koymak. Bunu yapmak, başkalarına bir şey öğretmek ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak. Zaten herkesin bildiği bir şeyi yapmak değil, bazen en basit şeylerde bile farklı bir bakış açısı ve detay eklemek önemli. Ayrıca, sizce Bill Gates veya diğerleri onlar da ilk miydi? Her şeyin başı bir adım atmaktan geçiyor, değil mi?

Merhaba, buraya tekrardan yazıyorum. Uygulamaya bir isim bulamadım. Fikir olan?

Son düzenleme:
Ayrıca, sizce Bill Gates veya diğerleri onlar da ilk miydi?

Bill Gates'in zamanı ile aynı zamanda değilsiniz ki O'nun ortaya koyduğu ile sizin düşünceniz de aynı değil. Heyecanınız anlaşılabilir ve baltalamak gibi bir düşüncem de yok. Sadece, bu düşünceniz ve yapma kabiliyetinizi nasıl daha net ortaya koyabilirsiniz minvalinde.

Benim eserim bu deyip ortaya koyduktan sonraki düşünceler, daha yapıcı olabilir.

Bill Gates'in zamanı ile aynı zamanda değilsiniz ki O'nun ortaya koyduğu ile sizin düşünceniz de aynı değil. Heyecanınız anlaşılabilir ve baltalamak gibi bir düşüncem de yok. Sadece, bu düşünceniz ve yapma kabiliyetinizi nasıl daha net ortaya koyabilirsiniz minvalinde.

Benim eserim bu deyip ortaya koyduktan sonraki düşünceler, daha yapıcı olabilir.
Yorumun için teşekkür ederim, yapıcı olduğunun farkındayım. Haklı olabilirsin, Bill Gates örneği belki zaman ve koşul olarak tam oturmadı ama o örneği verirken kastettiğim şey 'ilk olmak değil, adım atmak' fikriydi. Bu daha başlangıç, ortaya koyduğum şey küçük bile olsa, süreç içerisinde gelişecek. Sonuçta her şey 'Benim eserim bu' diyebileceğim bir noktaya varmak için başlıyor. Belki o zaman senin gibi düşünenlerin de takdirini kazanır.

Çözüm ürettiği bir durum var mı yoksa keyfine mi yapıyorsunuz.
Keyfime yapıyorum açıkçası, çözüm üretmek gibi büyük bir amacı yok şu an. Kendimi geliştirmek, bir şeyler denemek için başlıyorum. Zaten bu tarz projeleri yaparım, bitiririm ama genelde çok da üstüne düşüp güncellemem. Baştan söyleyeyim yani 😄

Acil isim önerisi uygulama için fikri olan var mı?

Güncelleme: Visual Studio'da tasarım ekranı çöktü. :D

Son düzenleme:
Hocam internette bunun gibi çok uygulama var ama uygulamaların %95 tasarımı Windows XP'den kalma, sadece İngilizce destekliyorlar, menüleri çok karmaşık ve bilgisayar işlerine yeni başlayanlar için uygun olmuyor. Mesela hep kısaltılmış terimler kullanılıyor bunları açıklayan bir bölüm olsa ya da yanındaki soru işaretine gelince kısaltmanın ne işe yaradığını açıklayan küçük bir pencere açılsa güzel olur. Takipteyiz.