Hocam ben böyle düşündüm yapacağım özelleştirmeleri;

• 1300 TL fark olursa 2x16 GB ram yapmak.
  • Kasayı Cougar yaomak
  • Soğutucuyu Segatep Lumos yapmak

Bende Kingston Fury Renegade 1 TB SSD mevcut, bu kasayla geleni de dönüştürücü aparat ile PCI girişine takmayi düşünüyorum.

Soğutucu nasıl bir fark yaratır bilmiyorum. Stok gelen güzel idare etti.
Cougar PSU lar nasıl bilmiyorum. @Yusuf7878 pek umutlu değil.
RAM kesin yap.
SSD çevirici mantıklı da anakartta X1-X4 girişi düzgün bir konumda mı ona da bi göz kestir. GPU ya falan çakar birde onunla uğraşma.

RAM kesin yap.
SSD çevirici mantıklı da anakartta X1-X4 girişi düzgün bir konumda mı ona da bi göz kestir. GPU ya falan çakar birde onunla uğraşma.
Ekran kartı çok kaba gözükmüyor buraya sığar sanırım SSD.
68be8174eead13.28051968_ofgekmnijlhpq.webp

Kaynak olarak @Oreki beyi referans alıyorum :)
BPAB 600 modelinin grup regülasyonlu olması çok yüksek bir ihtimal. BPAB 650, 750 ve 850 modellerinin iç bileşenleri ise fotoğraflarda açıkça paylaşılmış durumda. BPAB 600 ile 650,750 ve 850 modelleri yüksek ihtimalle farklı platformlar kullanıyor. Enermax da büyük olasılıkla Double Forward topolojisini kullanıyordur zaten. Pek farkları var gibi gelmedi bana. Hatta Enermax büyük olasılıkla Bulk kapasitör olarak TK kullanıyordur. Çoğu modeli o şekilde. O konuda daha önde bile olabilir.

1760385346206.webp

@Oreki BPA’da gerçekten Forward topoloji mi kullanılıyor emin misiniz? Çünkü CWT’nin GPM platformu başka bir modelde de yer alıyor ve o modelde Double Forward topoloji kullanılmış. Ancak 14 yıllık HEC modelinde forward topolojisini görebildim çünkü. Yeni nesil sayılabilecek PSU'larda rastlamadım.

1760386328061.webp
1760386342383.webp

Bpab 650, 750 ve 850 modelleri bağımsız regulasyon kullanıyor veya en azından aralarından bir tanesi o şekilde. Yani benzeyeceklerini pek sanmıyorum.

Son düzenleme:
RAM kesin yap.
İyi değil lakin berbat'da sayılmaz. Regulasyon konusunda iyi değil yalnız ona bir şey söyleyemem. Bu sistem için yeterli gelir.

1760386614522.webp

600W'lık halinin testi bu şekilde.

Grup regulasyonlu bir ünite zaten. Bu arada içindeki modelin STC 650 olup olmadığı belli değil. Onun doğrulanması lazım.

@Oreki BPA’da gerçekten Forward topoloji mi kullanılıyor emin misiniz?

Düz BPA'lardan bahsediyorsak group regulated evet, 12V kaybına bakarak da rahatlıkla anlaşılıyor. GPM platformuna sonradan double tube eklemişlerdir.

Kaynak olarak @Oreki beyi referans alıyorum :)

Orada yazdıklarım herhangi bir şekilde kesin veriye değil, tahminlere dayalı. Özellikle belirtmiştim.

Son düzenleme:
B650M GAMING özelleştirmelerden kalkmış, ASUS B650-E WIFI seçilir mi onun yerine, son hali böyle olacak sistemin?

Gigabyte B840M geçilir mi? 2.SSD için.
B650-E tuzlu geldi de.

@Telefonunu Çıkra
Evet MSI Pro B650M-P bu sistemin tam aradığı anakart.
Ama dikkat et şuan linkteki bazı opsiyon fiyatları saçma ve hatalı.
Frisby kasa gözüktü bende mesela. RAM ler de 2k falan. Videoda 1300 olacak deniyordu.

Evet MSI Pro B650M-P bu sistemin tam aradığı anakart.
Ama dikkat et şu an linkteki bazı opsiyon fiyatları saçma ve hatalı.
Frisby kasa gözüktü bende mesela. RAM'ler de 2K falan. Videoda 1300 olacak deniyordu.

Videodaki Lexar olanmış ama hocam benim seçtiğim Patriot. En son hali böyle oldu, ne diyorsunuz?

1760458517868.webp