Bütçe
3000 - 5000 ₺ arası

ExellionTR

Başarılı
Bulunduğum yerde ara sıra elektrik kesintisi oluyor. Jeneratör var fakat kesintiden yaklaşık 10 sn sonra devreye giriyor. Aynı şekilde elektrik geldiğinde de anlık kesinti oluyor ve birkaç saniyede jeneratör devreden çıkıp şebekeye geçiyor. Haliyle PC kapanmış oluyor. En azından kesinti olduğunda 3-5 dakika idare edebilecek, kapanma yaşamayacağımız, kaliteli bir UPS önerir misiniz? 2 PC'ye alacağız. Bilgim olmadığından net bütçe belirtemedim ama PC başına en azından 3-4 bin ₺ bütçeyi gözden çıkarabilirim.

Şu modeller gözüme çarptı. Önerilerinizi bekliyorum. İyi sosyaller.

S-LINK VIGOR U1000 1000VA LCD LINE INTERACTIVE UPS
FSP Vpro Serisi 1100VA Line-Interactive UPS

Sistemlerin özellikleri:
4070 Super - 5070 Ti
R5 7500F - R7 7800X3D
650W - 850W PSU
32 GB RAM'ler ve B650 anakartlar
İki PC'de de 2K monitör var, 3'er tane de SSD takılı

Son düzenleyen: Moderatör:
İki PC'ye alacağız derken tek bir tanesi ile iki PC'mi güç alacak? Jeneratör olduğu için 2 tane 1000VA yeter fakat Jeneratör olmasaydı o sistemler için en az 2 tane 2000VA almanız gerekirdi.

İki PC'ye alacağız derken tek bir tanesi ile iki PC'mi güç alacak? Jeneratör olduğu için 2 tane 1000VA yeter fakat jeneratör olmasaydı o sistemler için en az 2 tane 2000VA almanız gerekirdi.

2 adet 2 PC'ye, 1 adet de evdeki modeme mini UPS tarzı bir şey alacağız. 2000 olanlar 6-7k civarından başlıyor. Linkte attıklarım yeterli olur mu acaba sistemler için? GPT en az 1500 - 2000 al, daha aşağısı sisteme reset attırabilir diyor. Dediğim gibi 2-3 dakika bile dayansa yetiyor, 10-15 saniye içinde jeneratör devreye gidiyor çünkü. Amaç PC'nin olası bir rekabetçi maçta vs. kapanmaması.

2 adet 2 PC'ye, 1 adet de evdeki modeme mini UPS tarzı bir şey alacağız. 2000 olanlar 6-7k civarından başlıyor. Linkte attıklarım yeterli olur mu acaba sistemler için? GPT en az 1500 - 2000 al, daha aşağısı sisteme reset attırabilir diyor. Dediğim gibi 2-3 dakika bile dayansa yetiyor, 10-15 saniye içinde jeneratör devreye gidiyor çünkü. Amaç PC'nin olası bir rekabetçi maçta vs. kapanmaması.
Şimdi şöyle, sistem %100 yük altında iken yakalanırsanız 1000VA kapasite aşımından sistemi kapatabilir. Power spike dediğimiz durum olursa bu yaşanabilir. Power spike GPU'nun anlık milisaniyelik gücünün üzerine çıkıp geri inmesi demek. Bence en az Inform'dan 1200VA alsan daha iyi olur. Dediğim gibi bunları Jeneratör var diye söylüyorum. O zamana kadar geçen sürede kapatman için sana gereken süreyi verir.

Tabii ki en güvenilir kesin sonuç olanı 1500 almak.

Şimdi şöyle, sistem %100 yük altında iken yakalanırsanız 1000VA kapasite aşımından sistemi kapatabilir. Power spike dediğimiz durum olursa bu yaşanabilir. Power spike GPU'nun anlık milisaniyelik gücünün üzerine çıkıp geri inmesi demek. Bence en az Inform'dan 1200VA alsan daha iyi olur. Dediğim gibi bunları Jeneratör var diye söylüyorum. O zamana kadar geçen sürede kapatman için sana gereken süreyi verir.

Tabii ki en güvenilir kesin sonuç olanı 1500 almak.

Bİr yandan GPT ile de konuşuyorum bu arada, söylediğiniz gibi öneriyor o da, hatta en garantisi 2000 diyor. Almışken öyle yapmak daha mı mantıklı sanki? Çünkü bu kesintilere genellikle oyunda yakalanacağız. Yarın bir gün sistemi güncelleyip atıyorum 5080 ayarında bir karta geçersem 1200 de yetersiz kalabilir.

Şunlar nasıl sizce? APC aralarında en iyisi sanırım.

Powerful SLE-2000 2.000 VA Line Interactive Kesintisiz Güç Kaynağı
APC Easy UPS BVX2200LI-GR 2.200 VA Line Interactive Kesintisiz Güç Kaynağı
Tescom Leoap 2.000 VA Line Interactive Kesintisiz Güç Kaynağı

Son düzenleme:
Teknik akü kalite detaylarına hakim değilim ama daha önce 2-3 sene kadar Tescom kullanmıştım ve sorun çıkarmamıştı. 2000VA daha iyi olur evet. Sonuçta online UPS almıyorsunuz yani 10K vermeye gerek yok. Line Interactive için o kadar paraya gerek yok.

Teknik akü kalite detaylarına hakim değilim ama daha önce 2-3 sene kadar tescom kullanmıştım ve sorun çıkarmamıştı. 2000VA daha iyi olur evet. Sonuçta online UPS almıyorsunuz yani 10k vermeye gerek yok. Line ınteractive için o kadar paraya gerek yok.

Ben de öyle düşünüyorum. Tescom yetecek gibi. Zaten hergün kesinti olmuyor, ara sıra işte. İdare etsin yeter. APC marka 9k, tescom 5k, arada 2 PC için 8K fiyat farkı var, fazla geldi.