PC kablolama zor mu?

UnkownTecho

Uzman
Arkadaşlar kasa değişikliği yapacağım lakin anakart vs kablolama gibi şeylerle hiç uğraşmamıştım bu zamana kadar. Sizce ilk deneyişimde yapabilir miyim? Kabloların üzerinde anakartın nereye bağlanacağı yazıyor lakin arka kısım karışık kablo olduğu için korkutuyor

https://www.gaming.gen.tr/urun/4457...kiti-tf7-termal-macun-dahildir-asf-am5-black/

Bu güçlendirici kiti takmıştım anakarta, Anakartı sökerken bu güçlendirici kitinin vidalarını çıkarmama gerek yok değil mi? Anakartın üzerinde takılı kalırsa bir sorun olmaz değil mi? Anakartı vidalarından söküp yerinden çıkardığım zaman?
Şu an kullandığım kasa zoko king zoko tank kasasına geçmeyi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bayağı basit. YouTube üzerinde tonlarca kablolamayla alakalı video var zaten. Ayrıca hayır, onu anakartı çıkartırken çıkarmana gerek yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her soket birbirinden farklı, aynı olanların da üzerinde neyin takılacağı yazıyor. Biraz dikkat istiyor ancak zor değil. Hatta anakart kablolamadan ziyade o kabloların hepsini kasanın yanına sığdırmak daha zor bile bence.

Kabloları takmak basit, kablolama işlemi kasadan kasaya göre zorluk gösterebilir. Mesela ben titiz olduğum için sarkan kablo görmemek için klipslerle kasaya tutturuyorum 2-3 saat sürüyor ama sapasağlam oluyor. Kasayı tut salla 1 tane kablo fanlara falan girmez.

Evet kolay değil fazlasıyla deneyim isteyen bir şey bilen birine yaptırmak en iyisi yanlış kablolama ciddi hasarlara yol açabilir.

Dikkatli ve emin olduktan sonra puzzle yapmaktan farksız, gözde fazla büyütmeye gerek yok. Youtube'da isteyemeyeceğiniz kadar rehber de var zaten.

Evet kolay değil fazlasıyla deneyim isteyen bir şey bilen birine yaptırmak en iyisi yanlış kablolama ciddi hasarlara yol açabilir.
Hocam nesi çok deneyim istiyor tam olarak? Kabloları doğru sokete takacak hepsi bu. İnternetten izleyeceği birkaç video ile doğru anladıktan sonra yapar. Ayrıca yapmadan deneyim kazanma şansı da pek yok. İlk yaptığım kablolama PSU değişimiydi.

Yeterli bilginiz var hocam. İlk basta biraz vakit alabilir ama acele etmeden yaparsaniz zor bir is degil.
Arka tarafin karisik olmasi sizi pek baglamiyor, farkli bir kasaya gececeginiz icinde kablo duzenini daha duzgun yaparsiniz.
PSU'yu sokunce pek fazla kablo kalmiyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…