PC Oyunculuğu Konsola Göre Daha Meşakkatli

Yıllardır konsol sahibi olan birisiydim. Geçen sene oyunların fiyatının 2 bine dayanması ve geçmesi sonrasında konsolumu sattım. Her zaman konsol sahibi olduğum halde oyun bilgisayarı da olan biriydim. Ara sıra Steam oyunları hariç oyun oynamıyordum. Bu Ramazan ayında böyle oyunsuz da olmaz deyip komple PC'ye geçiş yaptım. GOG, Xbox PC, Steam, Epic ne varsa yükleyip hesaplarımı aktif edip kütüphanemdeki oyunları oynamaya koyuldum.

PC platform olarak oyun inerken farklı işler yapma, anlık alt tab ile oyundan çıkma, modlama, trainer vs. birçok konu bakımından üstün kabul ediyorum ancak rahatlık sunan bir platform olmadığını düşünüyorum. Halo The Master Chief Collection indirip nostalji yapayım dedim önce bana 118GB dosya indirtti. Sonra oyuna girince Campaign oynamak için bu oyunu yüklemeniz gerekli dedi. Ya ben o kadar GB dosyayı niye indirdim sen otomatik kur diye değil mi? :) Bugün Doom Eternal oynamak için Game Pass PC'yi açtım ve oyuna girdim. Bethesda account açmazsam oyunu oynamayacağımı öğrenmem ile birlikte hesap açtırmaması, donması veya en sonunda hesap açsam dahi giriş yapmaması derken öyle kaldı gitti.

Amacım PC kötülemek değil. Konsol gibisi yok ya demek de değil. Konsolun tak çalıştır olması çok ayrı bir nimet. Siz de durumlar nedir? Bu tarz konular sizin de canınızı sıkıyor mu ya da ne gibi çözümler buluyorsunuz?

Keyifli sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri
Yukarı Alt