Alucardll 5

Uzman
Arkadaşlar, markadan ziyade modelin önemli olduğunu ve her markanın farklı seviyelerde modelleri olduğunu biliyorum. Örneğin ekran kartında INNO3D, Türkiye'de ASUS, MSI veya Gigabyte kadar popüler olmayabilir ama gayet iyi modelleri vardır. Aynı şekilde bir markanın üst seviye modeli, başka bir markanın giriş seviyesi modelinden daha iyi olabilir.

Mesela RTX 5070 alırken ASUS PRIME RTX 5070 ile INNO3D X3 RTX 5070 arasında seçim yapmanız gerekse ve INNO3D daha uygun fiyatlı olsa, sırf marka nedeniyle ASUS'u mu tercih edersiniz, yoksa iki modelin özelliklerine bakıp fiyat/performans açısından daha mantıklı olanı mı seçersiniz?

Benim merak ettiğim şu: Siz PC toplarken parçaları seçerken markaya mı, fiyata mı yoksa doğrudan modelin kalitesine mi daha fazla önem veriyorsunuz?

Örneğin “marka çok fark etmez, aynı kalitede daha uygun fiyatlı olanı tercih ederim” diyenler var mı?

Bu sadece ekran kartı için değil; anakart, RAM, SSD, PSU, kasa gibi tüm parçalar için soruyorum. Türkiye'de çok popüler olmayan ama aslında kaliteli olduğunu düşündüğünüz markalar varsa onları da belirtirseniz sevinirim. Ben bu konuda çok hakim değilim, tamamen meraktan soruyorum.

Son düzenleme:
Ucuz ve problemsiz ürün olması önemli benim için. Mesela RTX 3060 almak istedim. Kendi sınıfında hangisi daha ucuzsa önce ona bakarım. Sonra kullanıcılar hangisinde daha az sorun yaşamışsa ona yönelirim. En ucuz modeli almaktansa 1-2 TL fazla verip sorunsuz/en az sorunlu olanı almayı tercih ederim.

Arkadaşlar, markadan ziyade modelin önemli olduğunu ve her markanın farklı seviyelerde modelleri olduğunu biliyorum. Örneğin ekran kartında INNO3D, Türkiye'de ASUS, MSI veya Gigabyte kadar popüler olmayabilir ama gayet iyi modelleri vardır. Aynı şekilde bir markanın üst seviye modeli, başka bir markanın giriş seviyesi modelinden daha iyi olabilir.

Mesela RTX 5070 alırken ASUS Prime RTX 5070 ile INNO3D X3 RTX 5070 arasında seçim yapmanız gerekse ve INNO3D daha uygun fiyatlı olsa, sırf marka nedeniyle ASUS'u mu tercih edersiniz, yoksa iki modelin özelliklerine bakıp fiyat/performans açısından daha mantıklı olanı mı seçersiniz?

Benim merak ettiğim şu: Siz PC toplarken parçaları seçerken markaya mı, fiyata mı yoksa doğrudan modelin kalitesine mi daha fazla önem veriyorsunuz?

Örneğin “marka çok fark etmez, aynı kalitede daha uygun fiyatlı olanı tercih ederim” diyenler var mı?

Bu sadece ekran kartı için değil; anakart, RAM, SSD, PSU, kasa gibi tüm parçalar için soruyorum. Türkiye'de çok popüler olmayan ama aslında kaliteli olduğunu düşündüğünüz markalar varsa onları da belirtirseniz sevinirim. Ben bu konuda çok hakim değilim, tamamen meraktan soruyorum.

Model tabii ki ayrıca bizim adını çok duymadığımız çoğu marka iyi aslında ve her markanın her ürünüde aynı değil sıcaklık farkı olabiliyor.

Model zibilyar kat daha önemli. Aksini iddia eden tasmalı influencer'dır.
Mesela MSI Shadow veya Ventus kötü modeller. Hazır sistemlerde son 1 yılda türeyen "Akakçe'den aynı parçaları seçince bizim sistem 10K daha ucuz 🤓" deyip yine koydukları overprice Ventus'tan referans alıyorlar. Halbuki Inno3D Twin X2 daha ucuz ve fersah fersah daha iyi. Bu tüm parçalarda böyle. Yani doğru modeli seçersen 10K daha ucuza daha iyisini alabiliyorsun.
Gerçekten nadiren marka niteliği önemli oluyor, ancak konuya hakim birisi ona da gerek duymaz.