Arkadaşlar, markadan ziyade modelin önemli olduğunu ve her markanın farklı seviyelerde modelleri olduğunu biliyorum. Örneğin ekran kartında INNO3D, Türkiye'de ASUS, MSI veya Gigabyte kadar popüler olmayabilir ama gayet iyi modelleri vardır. Aynı şekilde bir markanın üst seviye modeli, başka bir markanın giriş seviyesi modelinden daha iyi olabilir.
Mesela RTX 5070 alırken ASUS Prime RTX 5070 ile INNO3D X3 RTX 5070 arasında seçim yapmanız gerekse ve INNO3D daha uygun fiyatlı olsa, sırf marka nedeniyle ASUS'u mu tercih edersiniz, yoksa iki modelin özelliklerine bakıp fiyat/performans açısından daha mantıklı olanı mı seçersiniz?
Benim merak ettiğim şu: Siz PC toplarken parçaları seçerken markaya mı, fiyata mı yoksa doğrudan modelin kalitesine mi daha fazla önem veriyorsunuz?
Örneğin “marka çok fark etmez, aynı kalitede daha uygun fiyatlı olanı tercih ederim” diyenler var mı?
Bu sadece ekran kartı için değil; anakart, RAM, SSD, PSU, kasa gibi tüm parçalar için soruyorum. Türkiye'de çok popüler olmayan ama aslında kaliteli olduğunu düşündüğünüz markalar varsa onları da belirtirseniz sevinirim. Ben bu konuda çok hakim değilim, tamamen meraktan soruyorum.