PC toplayıp satma işinden para gelir mi?

Bütçe
4.000 TL

dark_1234 44

Yetkin
Merhaba, elimdeki para hala köşede duruyor. Bu paraya ucuz PC parçaları alıp i5 2. nesil & GT 730 gibi bir şey toplayıp satsam biraz daha üst fiyata, zaten boş vaktim var okul sonrası, iyi kazanabilirim. Şu an başlangıç için 4K param var.

Bir işte çalışmayı teklif etmeyin, okula odaklıyım şu an. Sadece okul sonrası az bir boş zamanım var.

Ciddi bir karı yok, zamanında denedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki, telefon vb. al sat işine ne diyorsunuz hocam? Zaten acayip bir kar istemiyorum, param mesela örnek 5K ise 7K olsa yeter, yani.

Ben o işi yaptım tavsiye etmem. Zararlı çıkarsınız. Telefoncular istediğiniz fiyatı vermiyor. Pişman olmuştum ama taksitini zar zor bitirdim.

Peki, telefon vb. al sat işine ne diyorsunuz hocam? Zaten acayip bir kar istemiyorum, param mesela örnek 5K ise 7K olsa yeter, yani.
Al sat değil de takas usulü olabilir. 5K'yı tek change'de 7K yapmak da kolay değil. Çok ucuza eski Xiaomi telefonlar var, hatasız, temiz 1K'ya bile bulunabiliyorlar. Böyle 5 telefon bulursanız ama gerçekten temiz ve çalışır olması şartıyla, yanına ucuza birkaç aksesuar da verirseniz, ciddi 2K'lık eşyalarla takas etme potansiyeli var. Yalnız, uğraştırıcı.

Son düzenleyen: Moderatör:
2. el sitelerinde satsam?

Şansınızı deneyin tabii. Benim aciliyetim olduğu için böyle bir serüvene girmiştim. Siz mesela 10.000 TL'ye koyun, pazarlık yapan olursa direkt kabul edin. Ama ölücülere dikkat edin kalkıp 10.000 TL'den 4 5K'ya düşmek isteyen olacaktır kabul etmezsiniz. Minimum düşeceğiniz net miktar 8.500 TL veya 9.000 TL olsun. Bunu örnek olarak söyledim.

Saçma sapan ikinci el piyasasında ürün satmak çok zor. Piyasa da çok hareketli değil. Aldığınla kalırsın satman da uzun sürer. İkinci el telefon işinde de dolandırılma ihtimalin çok yüksek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…