Merhaba. Şöyle garip bir durum farkettim Türk Telekom interneti kullanıyorum Millenicom aracılığıyla telefondan sadece DNS değiştirince sorunsuz Discord uygulamasını kullanabiliyorum fakat bilgisayardan sadece DNS değiştirince uygulama başlatılıyor ekranında kalıyor. Bu sorunu yaşamış veya çözmüş olan var mı? Ek olarak telefonda, PC'de aynı interneti kullanıyor söylememde fayda var ama PC'den wifi ile değil ethernet kablosu ile bağlanıyorum.
Merhaba. Şöyle garip bir durum farkettim Türk Telekom interneti kullanıyorum Millenicom aracılığıyla telefondan sadece DNS değiştirince sorunsuz Discord uygulamasını kullanabiliyorum fakat bilgisayardan sadece DNS değiştirince uygulama başlatılıyor ekranında kalıyor. Bu sorunu yaşamış veya çözmüş olan var mı? Ek olarak telefonda, PC'de aynı interneti kullanıyor söylememde fayda var ama PC'den wifi ile değil ethernet kablosu ile bağlanıyorum.
The DNS Leak Test is a tool used to determine which DNS servers your browser is using to resolve domain names. This test attempts to resolve 50 randomly generated domain names, of which 25 are IPv4-only and 25 are IPv6-only.
The DNS Leak Test is a tool used to determine which DNS servers your browser is using to resolve domain names. This test attempts to resolve 50 randomly generated domain names, of which 25 are IPv4-only and 25 are IPv6-only.
DNS ayarlarını uygun biçimde değiştirememiş olabilirsiniz. Hangi DNS'i kullanıyorsunuz?
Dediğim program ile Mullvad ya da NextDNS kurulumu yapmanızı öneririm.
DNS ayarlarını uygun biçimde değiştirememiş olabilirsiniz. Hangi DNS'i kullanıyorsunuz?
Dediğim program ile Mullvad ya da NextDNS kurulumu yapmanızı öneririm.
Bu testi DNS veya VPN kullanmadan yapmıştım ayrıca Google DNS ile denedim yine benzer sonuç aldım biraz önce. Şimdi YogaDNS'i deniyorum.
Düzenleme: Mullvad DNS'i seçeneklerde göremeyince NextDNS ile sorunumu çözdüm. Bir sorum olacaktı bu YogaDNS'i ilk defa gördüm ve kullandım yani Techolay'a güveniyorum fakat yine de emin olmak için soruyorum bu program tam olarak nasıl çalışıyor? VPN gibi değil anladığım kadarıyla gelişmiş bir yöntem ile sanırım DNS değiştiririyor, doğru mudur?
Düzenleme: Mullvad DNS'i seçeneklerde göremeyince NextDNS ile sorunumu çözdüm. Bir sorum olacaktı bu YogaDNS'i ilk defa gördüm ve kullandım yani Techolay'a güveniyorum fakat yinede emin olmak için soruyorum bu program tam olarak nasıl çalışıyor? VPN gibi değil anladığım kadarıyla gelişmiş bir yöntem ile sanırım DNS değiştiririyor, doğru mudur?
Gelişmiş bir DNS clienti sadece, DNSCrypt gibi protokolleri de destekliyor. VPN değil.
Programdan elle "DNS Servers" kısmına girip "Get from the web..." tuşuna basarak Mullvad ekleyebilirsiniz ayrıca. Ben Mullvad adblock DNS'ini kullanıyorum.