ESATGANİ

Üyecik
PC'de virüs var nasıl temizleyeceğim? Yardımcı olur musunuz? A Way Out Türkçe yama yüklemek isterken virüs girdi.

Bu dolandırıcı adamın videosuna denk geldim izledim her adımı yaptım sonrasında PC'yi her açtığımda Chrome'da reklamlar açılmaya başlandı virüs tarama uygulamalarını da çalıştırdım lakin virüsü bulamıyorlar ne yapacağım? Windows format mümkünse son seçenek olsun şimdiden sağ olun. Bu virüs daha da kudurdu yeni programlar açtı.

virüs.webp

QAQWRQWRQWR.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Malwarebytes ile tüm seçenekler aktif bir şekilde tüm diskleri tarayın. 2-3 saat sürebilir. Rootkit, Bellek, PUP, ne varsa alır süpürür. Ayrıca hızlıca tüm hesaplarınızdan çıkış yapın ve şifrenizi değiştirin. Steam'de 25 dolar zarar etmiştim.

Kaspersky ve AdwCleaner ile tarama ve temizlik yapın.

Tarama sonrasında Chrome ayarları ve uzantıları da kontrol edin. Bilmediğiniz şeyleri kaldırın.
Bunun dışında yine denetim masasına girip bilmediğiniz uygulamaları kaldırın.

Ek olarak Autoruns ile başlangıç görevleri vb. kontrol edin.

Bu arada merak edip indirdim. Bence arkadaşın paylaştığı yamada bir sorun yok. Elbette uygulamadım, ama dosyalarda bir şey yok. Bence siz bu reklam sorununa başka bir şeyden yakalanmışsınız gibi duruyor. Yine de yukarıdaki yöntemler genel temizlikte işe yaraması lazım.

PC'de virüs var nasıl temizleyeceğim? Yardımcı olur musunuz? A Way Out Türkçe yama yüklemek isterken virüs girdi.

Bu dolandırıcı adamın videosuna denk geldim izledim her adımı yaptım sonrasında PC'yi her açtığımda Chrome'da reklamlar açılmaya başlandı virüs tarama uygulamalarını da çalıştırdım lakin virüsü bulamıyorlar ne yapacağım? Windows format mümkünse son seçenek olsun şimdiden sağ olun. Bu virüs daha da kudurdu yeni programlar açtı.

Eki Görüntüle 143775

Eki Görüntüle 143777

Windows güvenliğin çevrim dışı virüs silme aygıtını çalıştırabilirsin.

Eki Görüntüle 143775

Eki Görüntüle 143777

Windows Defenderi açıp tarama yap. Eğer virüsü tespit edemesse temizinden format at.

format atmak en temizi.yada çalıştıra mrt yaz tam taramayı seç
Malwarebytes ile tüm seçenekler aktif bir şekilde tüm diskleri tarayın. 2-3 saat sürebilir. Rootkit, Bellek, PUP, ne varsa alır süpürür. Ayrıca hızlıca tüm hesaplarınızdan çıkış yapın ve şifrenizi değiştirin. Steam'de 25 dolar zarar etmiştim.

Hiç antivirüs programı kullanmaya ihtiyacım olmadığı için hangisi daha kaliteli ve sorunu çözer bilmiyorum. Ancak en güzeli verileri yedekleyip temiz kurulum ile yeniden Windows'u yüklemek.

Bundan sonra da her korsan oyun, yama, mod vs. paylaşılan yerlerden bunları indirmemeye dikkat edersen bilgisayarını virüslerden iyi bir şekilde korumuş olursun. Özellikle bir YouTube videosunda paylaşılan bağlantılardan indirmeyeceksin.

Birazcık araştırma ile daha güvenli bir şekilde korsan oyun, yama, mod vs. indirebileceğin kaynaklara ulaşmak oldukça kolay artık günümüz internetinde.

Kendi antivirüsümle analiz edeceğim bugün bakalım neymiş. C/C++ dosyası.

Virüs değil gibi geldi .exe dosyası, 6 yıl önceki program 0 tespit ve virüs diyen imza ise silinmiş yakın zamanda o da MacOS miner virüsü ile ilgili. Ayrıca indirdiğin şey normal google chrome olabilir.

Son düzenleme:
Windows+r klavye düğmeye basın.
Çalıştır ekranında mrt(mrt işe yaramazsa mrt)yazıp enter basın. Çıkan ekranda evet düğmeye basın. Microsoft kötü amaçlı yazılım temizleme araçı açacaktır.
Bundan sonra ireli yapıp tam tarama seçerek tam taramayı başlatabilirsiniz.