Hocam ben meraktan soruyorum Detroit neden açmıyor Last of Us da neden FPS sorunu yaşar merak ettim? Yazılımsal sıkıntı mı var.

Ekran kartı Detroit'i desteklemiyor. Bir de Last of Us de PC tarafında sorunlu bir oyun benim i3 12100F dört çekirdek olduğu için bir de zorlanıyordu işlemci oyunun içinde %100 oluyordu bu da FPS düşürüyordu 20-30 FPS oynuyordum.

12100F işlemcili bu sistemi önermiyorum. Alacaksan da WD 580 niye tercih ettin ki anakart PCI3.0 Apacer 512 GB Pro modeli olan üzerinde ısı emici bandı olanı tercih etmeliydin. DRAM'li modeli gelebilir, en azından.
Ekstra olarak da 1x16 GB tek slot RAM tercih etmeliydin. İlerisi için ekleme yapıp 32 GB çıkarmak için.

12100F işlemcili bu sistemi önermiyorum. Alacaksan da WD 580 niye tercih ettin ki anakart PCI3.0 Apacer 512 GB Pro modeli olan üzerinde ısı emici bandı olanı tercih etmeliydin. DRAM'li modeli gelebilir, en azından.
Ekstra olarak da 1x16 GB tek slot RAM tercih etmeliydin. İlerisi için ekleme yapıp 32 GB çıkarmak için.
DDR4 Sisteme 32 ram gerek var mı sizce? :D

DDR4 Sisteme 32 ram gerek var mı sizce? :D
Bence arkadaş gayet iyi olanı yapmış.

DDR4 sisteme 32 RAM gerek var mı sizce? :D

Bence arkadaş gayet iyi olanı yapmış.

Ben sistemi 2K da kullanacağım :) 16 GB rahat aşar.
Ayrıca 16 GB devri de kapanıyor oyunlar artık 32 GB RAM gereksinimi isteyecek. Madem geleceğe yönelik yükseltme yapıyoruz RAM'ı de 2x8 16 GB değil de artık 2X 16 GB 32 GB RAM yapılmalı Windows bile boşta bende 7-8 GB RAM tüketiyor.
Ekstra olarak bu işin DDR4, DDR5 yok maalesef :) tüm sistemleri etkiliyor.
5200MHz CL40 RAM kullanan ile 3200MHz CL16 RAM kullanan FPS farkı Max 5'dir yani.

Ben sistemi 2K da kullanacağım :) 16 GB rahat aşar.
Ayrıca 16 GB devri de kapanıyor oyunlar artık 32 GB RAM gereksinimi isteyecek. Madem geleceğe yönelik yükseltme yapıyoruz RAM'ı de 2x8 16 GB değil de artık 2X 16 GB 32 GB RAM yapılmalı Windows bile boşta bende 7-8 GB RAM tüketiyor.
A750 ile 2K'da kullanmayacagina gore?

ARC Kartını 2k da kullanacak bir insan ilk defa seni gördüm, hayatının hatasını yaparsın 2k kartı değil performans alamazsın ben sana diyeyim. 16 GB ram 1080p'de yeterlidir.