Çözüldü PCI-e Wi-Fi MSI Pro X870-P anakarta nasıl takılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

UnkownTecho

Uzman
Arkadaşlar MSI Pro X870-P anakartıma TP-Link TX3000e almayı düşünüyorum da modemin arkası böyle fotoğrafda olduğu gibi kasa içininde fotoğrafı var daha detaylı olsun diye iki türlü koydum fotoğrafları. TP-Link TX3000e aldığımda ekran kartının altındaki pcı_e4 girişine takacağım diğer kabloyu nereye takacağım?

Anakartımı aldığımda arka kısmında kablosuz Wi-Fi özelliği ile gelmişti o bir sorun olmaz değil mi TP-Link TX3000e aldığımda montelediğim zaman?

Dosya Ekleri

• d.webp
    10 KB · Görüntüleme: 139
  • WhatsApp Image 2024-11-24 at 18.39.19.webp
    166,6 KB · Görüntüleme: 125
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PCIe kartlar kendinden büyük olan yuvada çalışır. Kabloyu ise dediğiniz JUSB2 yazan yere takabilirsiniz.
Fotoğraf'da göründüğü gibi Wİ-Fi yazan yere 2 tane ucu oraya takıyosun.
(Benim anakart modelinde böyle sende de böyledir. )

Dosya Ekleri

• d.webp
    10 KB · Görüntüleme: 82
Antenin o uçlara takılacağını biliyorum. Hangi ucun nereye takıldığının bir önemi var mı? Ben rastgele taktım. Anteni takmadan da oldu ben de. Taksam ne faydası var, biliyor musunuz?

@AMD OLDUĞU İÇİN UCUZ, şimdi anladım hocam. Dediğiniz kabloyu anakartta f_usb yani ön panel USB portuna takacaksınız. Antenler ise zaten dışarıdan.
Eki Görüntüle 101286

Hocam mavi renkle çizdiğim ilk pcı_e1 de ekran kartım takılı, ekran kartımın bir altında pc_e2 var ama oraya taksam çok ısınır, ekran kartı fanı çalışacağı için ben de şey düşünüyorum, TP-Link AX3000e geldiği zaman pc_e4 girişe yani en aşağıda mavi renkle çizdiğim yere taksam sorunsuz bir şekilde algılar değil mi sistem?
Anakartımda pc_e1 + pc_e2 + pc_e3+ pc_e4 diye 4 tane pc_e slotum var.
USB olarak anakartın altında JUSB2 yazan yere takacağım değil mi hocam kabloyu?

Dosya Ekleri

• dsada.webp
    88,9 KB · Görüntüleme: 84
Son düzenleyen: Moderatör:
PCI-e kartlar kendinden büyük olan yuvada çalışır. Kabloyu ise dediğiniz jUSB2 yazan yere takabilirsiniz.

Evet hocam benim anakartın PCI-e girişleri normal ekran kartlarına göre yapılmış, PCI-e Wi-Fi kartlarına göre küçük yapılmamış o yüzden takarken en soldan mı takayım diyeceğim zaten mantıken monteleme yapacağım için en sağdan yapamam PCI-e kartı takarken ekran kartını montelediğimizde o çitler oturuyor ya hani tutmak için ekran kartını hocam, PCI-e kartlarda o çit açık olsa bile sorun olmaz değil mi Wi-Fi kartını takarken? @Yener K
Doğru düşünüyorum değil mi yener hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…