Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

UnkownTecho

Uzman
Arkadaşlar MSI Pro X870-P anakartıma TP-Link TX3000e almayı düşünüyorum da modemin arkası böyle fotoğrafda olduğu gibi kasa içininde fotoğrafı var daha detaylı olsun diye iki türlü koydum fotoğrafları. TP-Link TX3000e aldığımda ekran kartının altındaki pcı_e4 girişine takacağım diğer kabloyu nereye takacağım?

Anakartımı aldığımda arka kısmında kablosuz Wi-Fi özelliği ile gelmişti o bir sorun olmaz değil mi TP-Link TX3000e aldığımda montelediğim zaman?

Dosya Ekleri

• d.webp
    d.webp
    10 KB · Görüntüleme: 138
  • WhatsApp Image 2024-11-24 at 18.39.19.webp
    WhatsApp Image 2024-11-24 at 18.39.19.webp
    166,6 KB · Görüntüleme: 125
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PCIe kartlar kendinden büyük olan yuvada çalışır. Kabloyu ise dediğiniz JUSB2 yazan yere takabilirsiniz.
Sorun olmaz herhangi bir PCI-e slotuna takabilirsin de... Neden kendi Wi-Fi özelliğini kullanmıyorsun?

Hocam format attıktan sonra Wi-Fi'yi görmedi her şeyi denedim fakat olmadı olmayınca çıkar-tak yapayım dedim monteleme yaparken bir baktım sağ taraftaki kablo yerinden çıktı çok basit bir kablolama yapmışlar.
Ben de bu yüzden TP-Link TX3000 almayı düşünüyorum, aldığım zaman yanında geldiği kabloyu hangi kısma takacağım hocam, kasa içinde görsel olarak gösterebilme şansın var mı?

Hocam format attıktan sonra Wi-Fi'yi görmedi her şeyi denedim fakat olmadı olmayınca çıkar-tak yapayım dedim monteleme yaparken bir baktım sağ taraftaki kablo yerinden çıktı çok basit bir kablolama yapmışlar.
Ben de bu yüzden TP-Link TX3000 almayı düşünüyorum, aldığım zaman yanında geldiği kabloyu hangi kısma takacağım hocam, kasa içinde görsel olarak gösterebilme şansın var mı?
Neyi çıkarıp taktınız, ne koptu ben anlamadım hocam?

Hocam o sadece anten, Wi-Fi kartını görmemesine engel değil. Ayrıca onun tamiri bastittir. Alacağınız model en az 1.5k falandır.

Format atmadan önce sorunsuz bir şekilde kablosuz Wi-Fi özelliği takır takır çalışıyordu, format bir attım, kablosuz Wi-Fi'yi görmedi, hatta Recep hoca da ilgilendi bu konuyla AnyDesk'den bağlandı ama anteni görmedi. Ben de anteni görmeyince sistem, çıkartıp takayım dedim düzelmesi için tam geri antenin uclarını fotoğrafta göründüğü gibi Wi-Fi yerine montelerken kablonun yerinden çıktığını yani kısaca koptuğunu gördüm aha dedim gg.
O kadar para veriyorsun bir anakarta Wi-Fi anteni var diye olanlara bak.
Ben de bu yüzden TP-Link almayı düşünüyorum pcı_e4 girişine takıp.

Dosya Ekleri

• d.webp
    d.webp
    10 KB · Görüntüleme: 84
Format atmadan önce sorunsuz bir şekilde kablosuz Wi-Fi özelliği takır takır çalışıyordu, format bir attım, kablosuz Wi-Fi'yi görmedi, hatta Recep hoca da ilgilendi bu konuyla AnyDesk'den bağlandı ama anteni görmedi. Ben de anteni görmeyince sistem, çıkartıp takayım dedim düzelmesi için tam geri antenin uclarını fotoğrafta göründüğü gibi Wi-Fi yerine montelerken kablonun yerinden çıktığını yani kısaca koptuğunu gördüm aha dedim gg.
O kadar para veriyorsun bir anakarta Wi-Fi anteni var diye olanlara bak.
Ben de bu yüzden TP-Link almayı düşünüyorum pcı_e4 girişine takıp.
Anladım hocam. Konudan bağımsız Wi-Fi kartı bir şekilde zarar görmüş olabilir, arızalanmış olabilir. Ama TX3000 şu an alacağınız en iyi modellerden birisi. Peki Wi-Fi için BIOS güncellemeyi denediniz mi? Hangi işletim sisteminden hangisine geçtiniz?

Anladım hocam. Konudan bağımsız Wi-Fi kartı bir şekilde zarar görmüş olabilir, arızalanmış olabilir. Ama TX3000 şu an alacağınız en iyi modellerden birisi. Peki Wi-Fi için BIOS güncellemeyi denediniz mi? Hangi işletim sisteminden hangisine geçtiniz?
BIOS güncelledim hocam evet yine düzelmedi.
TX3000 herkes çok beğeniyor valla bi alıp denemek istiyorum umarım o da kopmaz :D