Çözüldü PCI Express 3.0 nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MwolfTR

Başarılı
Anakartımın ekran kartı slotunun PCI Express 3.0 olduğunu öğrendim. Bu bir işlemci PIN'i gibi bir şey mi yoksa sadece veri iletim hızı mı?

Çözüm
PCI Express, yüksek hızlı bir veri iletim standardıdır. Bilgisayarlarda CPU ile donanımların birbiri arasındaki iletişim kurmasını sağlayan ve en çok kullanılan arabirimdir. PCI-e 1 ila 16 yol arasında ölçeklenebilir. Yani tek bir cihaz aynı anda 16'ya kadar(eğer cihaz ve port destekliyor, işlemcide ve anakartta yeterince boşta hat varsa) hatla aynı anda iletişim kurabilir.

PCI-e 3.0, 16 kanal olarak ayarlandığında yaklaşık saniyede 15 GB/s veri aktarır. Ekran kartını taktığınız geniş PCI-e portu 16 kanaldır.

Çoğu işlemcinin 16, yeni işlemcilerde 20-24 PCI-e hattı vardır toplamda, Sunucu veya iş istasyonu işlemcilerinde daha fazladır, chipset ile olan bağlantılar genelde ayrı oluyor.
PCI Express, yüksek hızlı bir veri iletim standardıdır. Bilgisayarlarda CPU ile donanımların birbiri arasındaki iletişim kurmasını sağlayan ve en çok kullanılan arabirimdir. PCI-e 1 ila 16 yol arasında ölçeklenebilir. Yani tek bir cihaz aynı anda 16'ya kadar(eğer cihaz ve port destekliyor, işlemcide ve anakartta yeterince boşta hat varsa) hatla aynı anda iletişim kurabilir.

PCI-e 3.0, 16 kanal olarak ayarlandığında yaklaşık saniyede 15 GB/s veri aktarır. Ekran kartını taktığınız geniş PCI-e portu 16 kanaldır.

Çoğu işlemcinin 16, yeni işlemcilerde 20-24 PCI-e hattı vardır toplamda, Sunucu veya iş istasyonu işlemcilerinde daha fazladır, chipset ile olan bağlantılar genelde ayrı oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Emin olmak için soruyorum herhangi bir kartı herhangi bir PCİ birimine takabilirim değil mi?

Emin olmak için soruyorum; herhangi bir kartı herhangi bir PCI-e birimine takabilirim değil mi?
Sunucularda kullanılan bazı kartlar haricinde bütün ekran kartları PCI-e destekler. Sürücüsü işletim sistemini desteklediği ve PSU'nuz beslediği sürece herhangi bir ekran kartını takabilirsiniz. Darboğaz olmaması açısından ekran kartınızı besleyebilecek bir CPU ile eşleştirmenizi tavsiye ederim. Hangi parçanın hangi bilgisayarla ne performans vereceğinden emin değilseniz Techolay Sosyal'de ayrıca konu açabilirsiniz, fikir danışabilirsiniz.

İfadeler: xwa
2010-2017 seneleri arasında çıkan anakartlarda vardır. DDR3 zamanında çıkmıştır kısacası. PCI-E 4.0 ile arasında ufak FPS farkları var ama PCI 3.0 anakartınız olduğuna göre ortalama bir bilgisayara sahipsiniz. Anakartınızın ekran kartı ile bağlantı kurduğu yerdeki hat teknolojisini temsil eder. Sizin için önemli olan şey işlemci ve ekran kartınızın model uyumluluğu. Yani birbirlerini besleyebilmeleri.

Merak etmeyin bilgisayar konusunda o kadar bilgisiz değilim . Sadece PCI’ın tam olarak ne olduğunu sorarak öğrenmek istedim. En iyi öğrenme yolu. Teşekkür ederim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…