Şaseye falan da düşebilir ya bir tamircinin görmesi bence daha sağlıklı olur.

Devreler ile ilgilenen bilgisayarcı bir arkadaşa gösterdim. Multimetre ile vs değerlere baktı. Değerlerin harika olduğunu söyledi. Kartı biraz alkol ve mikrofiber bez yardımıyla temizledik. Şu an için bir sıkıntı yok gibi gözüküyor. Ama çözüldü olarak işaretlemeyeceğim. Çünkü kesinliği belli değil.

1747427789827.webp

Devreler ile ilgilenen bilgisayarcı bir arkadaşa gösterdim. Multimetre ile vs değerlere baktı. Değerlerin harika olduğunu söyledi. Kartı biraz alkol ve mikrofiber bez yardımıyla temizledik. Şu an için bir sıkıntı yok gibi gözüküyor. Ama çözüldü olarak işaretlemeyeceğim. Çünkü kesinliği belli değil.

Eki Görüntüle 148622
İnşallah pislik yüzündendir ya fiziksel bir şey olmasın da.

İnşallah pislik yüzündendir ya fiziksel bir şey olmasın da.
İnşallah hocam. Kartın geçmişini az çok öğrendik. Çizikler eski gibi duruyor çünkü çiziklerin olduğu kısım kararmış. Eğer parlıyor olsaydı, büyük ihtimalle yeni çizilmiş derdim. Kolay kolay bu kadar kısa sürede kararacağını da sanmıyorum.

Sağ tarafta, pin olmayan kısmın girdiği bölgede çok minik bir ezik var. Bunun sebebi de muhtemelen bilgisayardan pek anlamayan bir arkadaş, kartı çıkarırken sağdaki klipsi açmayı unutmuş. Sol tarafta fazla çizik yok ama sağ tarafta, yani klipse yakın kısımda çizikler daha yoğun ve derin. Büyük ihtimalle klipsi açamayıp kartı zorla çekmiş, bu sırada kartı sıkıştırıp kart asılı kalınca gel artık diye daha fazla zorlayıp hem anakartın slotuna hem de karta zarar vermiş olabilir. Sonra da ya anakartla beraber kartı veya direk kartı eline almıştır artık ne kaldıysa...

Her bilgisayar kullanmayı bilmeyene iş yaptırmamak lazım. Aşağıya resimleri bırakıyorum. Hâlâ çizikler var ama öncekine göre bir tık daha iyi ve daha sağlıklı görünüyor.

Ben bu kartı büyük ihtimalle takaslatırım ama sahibi karta kıyamıyor. Çünkü çizikli kısmı hariç durumu gayet iyi. Modeli de güzel, garanti etiketi vs. hâlâ duruyor. Üstüne bir de RGB ışığı sorunsuz çalışıyor. Bu modellerde kronik diye biliyorum.

Yani ya bu şekilde sorunsuz kullanmaya devam edecek (X16 diye çok başımı yedi ama sadece 2 FPS fark etti),
Kartı bu kadar uğraş sonucu camdan fırlatsam yeridir. Veya bu kartın birebir aynısı olan Super modeliyle takaslayıp devam edecek. Fazlasına gerek yok çünkü i3-10100, Super sonrasında darboğaz yapar bence.

Yakın çekim ekledim bu sefer.

Nvidia, bu kartı zamanında 6 GB yerine 8 GB VRAM ile çıkarsaydı hiçbir sorun olmayacaktı. Bu kart, çoğu zaman VRAM yüzünden darboğaza giriyor. 3050 gibi çöp bir kartta bile 8 GB VRAM varken, bu karta hangi kafayla 6 GB koydular, sorgulamak lazım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-05-17-00-15-23-057_com.miui.gallery.webp
    Screenshot_2025-05-17-00-15-23-057_com.miui.gallery.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 61
  • IMG_20250516_232927.webp
    IMG_20250516_232927.webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 43
  • IMG_20250516_233016.webp
    IMG_20250516_233016.webp
    3,6 MB · Görüntüleme: 45
  • IMG_20250516_233019.webp
    IMG_20250516_233019.webp
    3,7 MB · Görüntüleme: 43
  • IMG_20250516_233022.webp
    IMG_20250516_233022.webp
    3,2 MB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:

Alkol ile temizlense acaba bu biraz daha gider mi diye düşünüyorum. X8 moduna bu kart belli bir süre sonra yine döner. Dönmesi mühim değil çünkü mega bir performans kazandırmadı. Şu an kartın sağlıklı ve güvenli çalışması daha önemli. Gösterdiğimiz 2 kişi bir problem olmaz ciddi bir hasarı yok dedi. Ancak kartın önce ki sahibinin bunu bilgisayardan hiç anlamayan bir adama satarken söylemediği için insan olmadığını yani kartın başına her şeyin gelmiş olabileceğini söylemeyi de unuttuk.