Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

devridünya

Uzman
Merhaba,

ASUS Prime B450M K II anakartta ASUS Dual RX 6600 ve Ryzen 5 5600 kullanıcısıyım. Teknik özelliklere göre her şey uygun olmasına rağmen kartın PCI Express 3.0 X16 üzerinde çalışması gerekmiyor mu? Neden böyle PCI Express 3.0 X8 şeklinde görünüyor?

gorsel.webp

Çözüm
GPU Z değerlerine göre maksimum PCI-e 4.0 X8 değerlerine ulaşabiliyor. Oyuna girdiğinde @x8 3.0 yerine @x8 4.0 olarak değişecektir büyük ihtimalle.
Kartınız o kadar güçlü olmadığından bu kadar veriyoluna ihtiyaç duymayabiliyor. Almanız gereken performansını alıyorsanız sıkıntı yok.

Yanlış bilgi vermeyelim hiçbir koşulda PCI 4.0 X8 hızına o anakart ile çıkamaz anakart desteği yok. Anakart maksimum PCI Gen 3 X16 hızına çıkabiliyor ama o ekran kartı PCI gen 4 X8 olarak üretildiği için X16 için PCI gen2, gen3, gen4, gen 5 dahi kullansa yok.

Dosya Ekleri

• gorsel 2.webp
    gorsel 2.webp
    211,6 KB · Görüntüleme: 61
Çünkü ekran kartın PCI gen 4 X8 hızında maksimum 8 pine sıkıştıralacak şekilde üretilmiş o ekran kartından X16 çıkma şansın PCI gen 2 bile kullansan yok.

Buyurun hocam, oradan da görsel paylaştım.

GPU Z değerlerine göre anakartın maksimum PCI-e 3.0 X8 değerlerine ulaşabiliyor.
Kartınız o kadar güçlü olmadığından PCI-e 4.0 olsa PCI-e 3.0 olsa da performans değişikliği çok fazla olmaz. Almanız gereken performansını alıyorsanız sıkıntı yok.

Son düzenleme:
GPU Z değerlerine göre maksimum PCI-e 4.0 X8 değerlerine ulaşabiliyor. Oyuna girdiğinde @x8 3.0 yerine @x8 4.0 olarak değişecektir büyük ihtimalle.
Kartınız o kadar güçlü olmadığından bu kadar veriyoluna ihtiyaç duymayabiliyor. Almanız gereken performansını alıyorsanız sıkıntı yok.

Yanlış bilgi vermeyelim hiçbir koşulda PCI 4.0 X8 hızına o anakart ile çıkamaz anakart desteği yok. Anakart maksimum PCI Gen 3 X16 hızına çıkabiliyor ama o ekran kartı PCI gen 4 X8 olarak üretildiği için X16 için PCI gen2, gen3, gen4, gen 5 dahi kullansa yok.

Çözüm
Yanlış bilgi vermeyelim hiçbir koşulda PCI 4.0 X8 hızına o anakart ile çıkamaz anakart desteği yok. Maksimum PCI gen 3 X16 hızına çıkabiliyor. ama o ekran kartı PCI gen 4 X8 olarak üretildiği için X8 üzerinde PCI gen2, gen3, gen4, gen 5 de kullansa yok.

Anakartının PCI-e 4.0 desteği olmadığını biliyorum lakin bir karışıklık olmasın diye GPU Z değerlerine göre konuşmayı tercih ettim.
Ekran kartının maksimum desteği PCI-e 4.0 X8 imiş. Anakart da maksimum PCI-e 3.0 X8 verebiliyor. Meali bu.

Anakartının PCI-e 4.0 desteği olmadığını biliyorum lakin bir karışıklık olmasın diye GPU Z değerlerine göre konuşmayı tercih ettim.
Ekran kartının maksimum desteği PCI-e 4.0 X8 imiş. Anakart da maksimum PCI-e 3.0 X8 verebiliyor. Meali bu.

Evet ama siz oyunda @x8 4.0 olarak değişecektir diyorsunuz değişmeyecek çünkü o anakart ile öyle bir ihtimal yok.