Gerçi PrimeX Plus ile aynı görsel. Yurtdışından gelen şu ürünü de alabilirsin. Evet, fiyatı bir tık yüksek. Ama en azından içeriğini gösteriyor. Dediğim gibi bendeki sabitleme vidası bir darbe yerse çıkacak gibi duruyordu. Ekran kartına yakın olduğundan açıkcası biraz da sıkıntı oluşturuyor. Hatta ben bunu alıp değiştirsem iyi olacak aklımda soru işaret kalmasın.

Gerçi PrimeX Plus ile aynı görsel. Yurtdışından gelen şu ürünü de alabilirsin. Evet, fiyatı bir tık yüksek. Ama en azından içeriğini gösteriyor. Dediğim gibi bendeki sabitleme vidası bir darbe yerse çıkacak gibi duruyordu. Ekran kartına yakın olduğundan açıkcası biraz da sıkıntı oluşturuyor. Hatta ben bunu alıp değiştirsem iyi olacak aklımda soru işaret kalmasın.
Valla hocam SSD'ye 350 verdim zaten :D Biraz daha uygun fiyatlı ama işimi görecek bir şeyler arıyorum.

Evet hocam fakat geleceğe de dönük olsun istediğim için M.2 aldım. Ayrıca bütçemdeki en iyi seçenek buydu.

USB üzenden harici kutu ile 1000 MB hız alınabilirdi ama USB 3.2 gen 2 yokmuş anakartta, yine 500'lerde olur, o zaman yapacak bir şey yok, X1 dönüştürücü alın.

SATA SSD yönelmesi için yazıyorsun. Nedeni ne? Kablo karmaşası yok. M.2 SSD bu. SATA 3 hızında performans alsa bile daha iyi.

Anakartın slotundan 500 MB hız belki alır, ayrıca dönüştürücülerin M.2'yi uçurma ihtimali var, işletim sistemini de X1 slotundan boot etmeyebilir.

SATA SSD olursa 600 MB hıza yaklaşır, işletim sistemi kurabilir, risk olmaz.

Bilmem anlatabildim mi.

USB üzenden harici kutu ile 1000 MB hız alınabilirdi ama USB 3.2 gen 2 yokmuş anakartta, yine 500'lerde olur, o zaman yapacak bir şey yok, X1 dönüştürücü alın.
Benim ihtiyacım olan ürün Pci-e 2.0 x1 to M2 değil mi? Yani anakartımdaki slot. Bu dönüştürücülerde pci 1.0, 2.0 ayrımı ve önemi var mı? X1'den bahsetmiyorum o boyut uyumu için herhalde.

Anakartın slotundan 500 MB hız belki alır, ayrıca dönüştürücülerin M.2'yi uçurma ihtimali var, işletim sistemini de X1 slotundan boot etmeyebilir.

Bilmem anlatabildim mi?
M.2'yi uçurma ihtimalini ilk defa senden duyuyorum. Boot etmediğini belirten birisine rastlamadım. İlginç yaklaşım.

Bilmem anlatabildim mi.
Harici kutu önerir misiniz? Ben de 3.2 gen 1 var. Direkt kutudan kullanayım. Depolama amaçlı kullanıyorum.

Benim ihtiyacım olan ürün PCI-e 2.0 X1 to M.2 değil mi? Yani anakartımdaki slot. Bu dönüştürücülerde PCI 1.0, 2.0 ayrımı ve önemi var mı? X1'den bahsetmiyorum o boyut uyumu için herhalde.

PCI-e 3.0 da alsanız 2.0 çalışır, illa 2.0 şart değil.

Harici kutu önerir misiniz? Ben de 3.2 gen 1 var. Direkt kutudan kullanayım. Depolama amaçlı kullanıyorum.

Dark'ın NVMe kutusu ile 1000 MB hız görülüyordu.

M.2'yi uçurma ihtimalini ilk defa senden duyuyorum. Boot etmediğini belirten birisine rastlamadım. İlginç yaklaşım.

Ben yanan M.2'ler gördüm evet, boot etmeme olayı oluyor, yaklaşım değil bu arada yaşanan durumlar.

3.2 gen 1 olmuyor, o eski adıyla USB 3.0, 3.2 gen 2 olması lazım, öyle de olur ama hız düşük olur.

@1247

Son düzenleme: