ProfesorGoktug

Becerikli
Modem evin girişinde olduğu için router almayı düşünüyorum. Bilgisayar evin arkasında. Kapsama ve ping sorunları yaşıyorum. Anakartımı değiştirmeden PClE Wi-Fi ve Bluetooth destekli adaptör mü alayım, anakartı mı değiştireyim? Kullandığım kasa Fazeon F2. Şu an kullandığım anakart Asus Prime B760M-K DDR5. Başka önerilere de açığım. Anakart için bütçem 7.000-8.000 TL.

Düşündüğüm anakart:
https://www.akakce.com/anakart/en-u...5-intel-b760-soket-1700-fiyati,259841958.html
Düşündüğüm router:
https://www.akakce.com/router/en-ucuz-tp-link-archer-ax53-3000-mbps-fiyati,1804407884.html
Düşündüğüm PClE Adaptör:
https://bit.ly/4mCLzjq

Yukarıdaki modeller alınır mı? İşlemcim Intel i5-14400F.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın içinden çıkan anten daha yukarı yerleştirilebileceğinden daha iyi kapsama gücü alırsınız. Anakart üstündeki yonganın tercihen Intel olması ağ performansı için en iyisi olacaktır. İşlemcinin değil, Ağ yongasının Intel olması lazım.

Anakartın içinden çıkan anten daha yukarı yerleştirilebileceğinden daha iyi kapsama gücü alırsınız. Anakart üstündeki yonganın tercihen Intel olması ağ performansı için en iyisi olacaktır. İşlemcinin değil, Ağ yongasının Intel olması lazım.
Ben işlemciyi anakart önerisi için belirttim.

Son düzenleme:
Konu içinde hem probleme problem eklemişsin hem de problemi çözmüşsün. Kapsama problemi yaşıyorsan kapsamanı iyileştirirsin, adaptör ya da anakart ile işini çözemezsin. Bir sefer sinyal, bulunduğun yere kalitesiz bir şekilde ulaşıyorsa adaptörün iyi olsa da o sinyali kalitesiz alırsın.

Bunu satın alıp problemi çözüyorsun. Araya bir yere yerleştir, etrafı ihya eder. Anakart falan uğraşma.

Konu içinde hem probleme problem eklemişsin hem de problemi çözmüşsün. Kapsama problemi yaşıyorsan kapsamanı iyileştirirsin, adaptör ya da anakart ile işini çözemezsin. Bir sefer sinyal, bulunduğun yere kalitesiz bir şekilde ulaşıyorsa adaptörün iyi olsa da o sinyali kalitesiz alırsın.

Bunu satın alıp problemi çözüyorsun. Araya bir yere yerleştir, etrafı ihya eder. Anakart falan uğraşma.
Ben adaptörü Wi-Fi sinyali almak için alacağım. Çünkü anakartım Wi-Fi desteklemiyor. Attığınız router iyi midir?

Ben adaptörü Wi-Fi sinyali almak için alacağım. Çünkü anakartım Wi-Fi desteklemiyor. Attığınız router iyi midir?
Kusura bakma, altta bıraktığın linkteki anakart senin zannetmişim. Evet bu Router çok iyi. Ben, kapsama sorunları yaşarken iki oda öteye internet götürmek ve yüksek hızlı internet kullanmak için satın almıştım 2 ay önce. Önceki modemim aynı hatta 300 MBPS'i geçmezken, bu 1000'i görüyor rahatça. Hem içindeki kartı, hem de kartın üzerindeki işlemcisi çok güzel.

PCIe adaptör üzerine bu Router ile işi bitirirsin gibime geliyor.

Kusura bakma, altta bıraktığın linkteki anakart senin zannetmişim. Evet bu Router çok iyi. Ben, kapsama sorunları yaşarken iki oda öteye internet götürmek ve yüksek hızlı internet kullanmak için satın almıştım 2 ay önce. Önceki modemim aynı hatta 300 MBPS'i geçmezken, bu 1000'i görüyor rahatça. Hem içindeki kartı, hem de kartın üzerindeki işlemcisi çok güzel.

PCIe adaptör üzerine bu Router ile işi bitirirsin gibime geliyor.
Sorun değil hocam. Attığım TP-Link mi? Yoksa sizin attığınız Tenda mı?

Attığım TP-Link mi? Yoksa sizin attığınız Tenda mı?
Benim attığım Tenda elbette.

Hem duvar delme kabiliyeti daha yüksek hem de üzerindeki işlemci 12nm çift çekitdek 1.3GHz. Soğutması da güzel. Ben, dolabın içine koydum kapağını kapattım, yan odada bağlı bilgisayarımın pingi 5 falan.

Benim attığım Tenda elbette.

Hem duvar delme kabiliyeti daha yüksek hem de üzerindeki işlemci 12nm çift çekitdek 1.3GHz. Soğutması da güzel. Ben, dolabın içine koydum kapağını kapattım, yan odada bağlı bilgisayarımın pingi 5 falan.
Hocam çok teşekkür ederim. Bir de düşündüğüm PClE Adaptör nasıldır? Alınır mı? Önerilere de açığım.

Hocam çok teşekkür ederim. Bir de düşündüğüm PClE Adaptör nasıldır? Alınır mı? Önerilere de açığım.
Özellikleri itibarı ile güzel / yeter duruyor ancak Bluetooth özelliğinin çalışması için anakarta USB2.0 Header vermen gerekiyormuş, aklında bulunsun. (Adaptörle gelen USB girişini kasanın herhangi bir USB portuna gireceksin.)

Zaten bu adaptörler yeter ki sinyali biraz sağlıklı alsın, sonra her türlü seni tatmin ederler. Router mühim. Rica ederim.