Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Steam'deki macOS destekli oyunları açabilir mi?
Bildiğim kadarıyla evet.
'Apple Game Porting Toolkit' ile desteklenmeyen oyunları oynayabilir miyim?
Söylenene göre evet, oynayabilirsiniz fakat kullanması zormuş ve Sonoma istiyormuş.
Genel olarak 1. ve 2. metotlarda fazla performans kaybı yaşar mıyım?
1. metotta hayır ama 2. metotta evet, performans kaybı yaşarsınız çünkü macOS için optimize olmayacak o oyunlar. Tabii bazılarında iyi FPS de alabilirsiniz.
Merhaba,

Evet, oyun oynayabilmen mümkün fakat indireceğin oyunun desteği olmasına dikkat etmen lazım. Mesela ETS 2, macOS destekliyor. Bir oyunun desteği olup olmadığını öğrenmek için Steam sayfasından sistem gereksinimlerine gelip bakabilirsin. Ayrıca performans olarak da pek bir kayıp yaşamazsın genel olarak.
1708536414958.webp

macOS'un oyun amaçlı olmadığını biliyorum. sadece işletim sistemini seviyorum ve aynı zamanda oyunlardan kopmak istemiyorum. şu an ki sistemim günümüz AAA oyunları için 1080p grafiklerde yeterli bir sistem. aslında aklımdaki soru şuydu;
1. Steam'daki macOS destekli oyunları açabilir mi? (neticede bu bir hackintosh)
2. 'Apple Game Porting Toolkit' ile desteklenmeyen oyunları oynayabilir miyim?
3. Genel olarak 1. ve 2. metotlarda fazla performans kaybı yaşar mıyım?

Steam'deki macOS destekli oyunları açabilir mi?
Bildiğim kadarıyla evet.
'Apple Game Porting Toolkit' ile desteklenmeyen oyunları oynayabilir miyim?
Söylenene göre evet, oynayabilirsiniz fakat kullanması zormuş ve Sonoma istiyormuş.
Genel olarak 1. ve 2. metotlarda fazla performans kaybı yaşar mıyım?
1. metotta hayır ama 2. metotta evet, performans kaybı yaşarsınız çünkü macOS için optimize olmayacak o oyunlar. Tabii bazılarında iyi FPS de alabilirsiniz.

Çözüm