Detaylar
Kim cevapladı?Rudder'ın bulunduğu, kuyruğun dikey parçasıdır.
Rudder ile uçağa "Yaw hareketi" yani burnun sağa ya da sola yönelmesi sağlanır. Kokpitte, pilotların ayaklarının altında bulunan pedallar ile kontrol edilir.
Burada küçük bir nüans vardır. Bu nüans:
Pedallar, üstte bulunan görseldeki gibi "ittirilerek" Rudder kontrol edilir. (Görselde sağ Rudder yapılmış yani burun sağa doğru yönelim yapar. Yatış değil, yanlış anlaşılmasın.)
(Pedallar, kendi aralarında ters hareket ederler.)
Eğer pedallara dikine bir kuvvet uygularsanız/aşağı doğru bastırırsanız frenleme yapmış olursunuz.
Ayrıca yerde iken bu pedallar burun iniş takımını da hareket ettirir. (±7° kadar.)
Küçük bir bilgilendirme yapmak istedim ve kendimi tutamadım.
DarthGorsoy
Bilgin
Rudder'ın bulunduğu, kuyruğun dikey parçasıdır.
Rudder ile uçağa "Yaw hareketi" yani burnun sağa ya da sola yönelmesi sağlanır. Kokpitte, pilotların ayaklarının altında bulunan pedallar ile kontrol edilir.
Burada küçük bir nüans vardır. Bu nüans:
Pedallar, üstte bulunan görseldeki gibi "ittirilerek" Rudder kontrol edilir. (Görselde sağ Rudder yapılmış yani burun sağa doğru yönelim yapar. Yatış değil, yanlış anlaşılmasın.)
(Pedallar, kendi aralarında ters hareket ederler.)
Eğer pedallara dikine bir kuvvet uygularsanız/aşağı doğru bastırırsanız frenleme yapmış olursunuz.
Ayrıca yerde iken bu pedallar burun iniş takımını da hareket ettirir. (±7° kadar.)
Küçük bir bilgilendirme yapmak istedim ve kendimi tutamadım.![]()
MSFS'de T.16000M'le az ucurmadim
Tek değilsiniz efenim.
DarthGorsoy
Bilgin
DCS falan derken sıkılıp sattım ben