Çözüldü Pegasus ile yurt dışı uçuşlarda reşit olmayan bireylerin ihtiyacı olan izin kağıtları nelerdir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Kıbrıs-Türkiye ve Türkiye-Kıbrıs arası uçuşlar için muvafakatname dışında ihtiyacım olan bir şey yok diye biliyorum ama emin olmak istedim. Pasaport çıkartırsam buna da gerek kalmıyor sanırım.

Çözüm
Pasaport çıkarılacaksa eğer muvafakatname gerekliliği ortadan kalkıyor. Kimlik belgesi ile gidiyorsanız kimliğinizde fotoğrafınız olmalı. Anne ya da baba ile gidilecekse muvafakatname zorunlu. Anne ve baba seyahat ediyorsa zaten gerekli olmuyor.

Başka bir zorunluluk yok.
Pasaport çıkarılacaksa eğer muvafakatname gerekliliği ortadan kalkıyor. Kimlik belgesi ile gidiyorsanız kimliğinizde fotoğrafınız olmalı. Anne ya da baba ile gidilecekse muvafakatname zorunlu. Anne ve baba seyahat ediyorsa zaten gerekli olmuyor.

Başka bir zorunluluk yok.

Çözüm

Tek başıma gideceğim. Daha önce veli ile gidiyordum. Yine sadece tek bir veli ile izin belgesi gerekiyordu. Bu izni muhtardan almam mümkün mü? Bazı kaynaklarda muhtar izni geçerli olabiliyor denmiş ama emin olamadım.

Yine sadece tek bir veli ile izin belgesi gerekiyordu. Bu izni muhtardan almam mümkün mü?
Muhtarın bu konularda izin verdiğini hiç duymadım. Kaynak paylaşmak isterseniz yorumlayabilirim. Farklı bir kuruma ibraz edilmesi gereken evrak olabilir ancak uçakla seyahat için bir belge aramazlar. Havayolu, yaş aralığına göre ebeveyn veya kanuni bir temsilci istiyor.

Dediğiniz gibi alınmıyormuş, yanlış bilgiye bakmışım. O zaman yapmam gereken tek şey muvafakatname almam.

Son soru olarak şunu soracağım: Reşit değilim, dediğim gibi. Türkiye'de reşit olan arkadaşlara sigara veya alkol getirmem mümkün mü? Genelde kontrol etmiyorlar zaten ama merak ediyorum.

Mümkün değil. İçki ve tütün ürünleri için alışveriş yaş sınırı 18 olarak belirlenmiştir. Gümrük faktöründen önce Duty Free var. Satın alamazsınız.

Mümkün değil. İçki ve tütün ürünleri için alışveriş yaş sınırı 18 olarak belirlenmiştir. Gümrük faktöründen önce Duty Free var. Satın alamazsınız.
Doğru dediniz, yapacak bir şey yok. Veli ile götürürüm artık, ileride. Teşekkür ederim tüm cevaplarınız için; hayırlısıyla bu ay tek başıma gideceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…