8461

Uzman
Bilgisayarımı ilk aldığımda boşta işlemciyi %100 kullanıyordu. Windows 10 22H2 sürümü vardı ve çok az uygulama vardı. Performans ayarını hiç değiştirmedim. 1 yıl öyle kullandım.

Daha sonra Windows 11 23H2 kurdum. İlk başlarda %100 kullanıyordu. Daha sonra bir anda işlemcinin gücü arttı. Performans ayarını değiştirmemiştim. 40-50 FPS aldığım oyunlardan sabit 50-60 FPS almaya başlamıştım. Sürücü destekleri kesildiği için son tarihte yayınlanan sürücüler kuruluydu. BIOS ayarını sıfırladım yine aynısı. BIOS pilini çıkardım değişen bir şey olmadı. İşlemcimde overlock yapamıyorum, kendi kendine Turbo 2.50 GHz oluyor. Bu normal mi yoksa bir anormallik var mı?

İşlemcim Intel Pentium N4200.

Artık Windows işletim sisteminin gereksinimleri de her geçen gün artıyor, arka planda çalışan servis sayısı çok fazla. N4200 ise çok düşük bir işlemci kalıyor bunun yanında.

Şahsi önerim Windows 10'un 3.parti kişiler tarafından oluşturulmuş performans sürümleri mevcut. Onlardan bir tanesini kullanmak. Bu şekilde bu CPU kullanımını minimuma indirirsin en azından.

Normal. Anlattığın üzere cihaz sürekli performans modunda çalışıyor ve işlemci sürekli turboya zorlanıyor. Güç ayarlarını kontrol etmelisin, muhtemelen aralığı yüksek tuttunuz.

Hocam Linux tavsiye ederim. Hangisi oldugu fark etmez, baslangic olarak Ubuntu klasiktir. Eski bilgisayarlara yeni bir yasam verir.

Ben de Linux kurmayı istiyorum ama istesem de kurulmuyor mecburen Windows kullanmak zorundayım.

Normal. Anlattığın üzere cihaz sürekli performans modunda çalışıyor ve işlemci sürekli Turbo'ya zorlanıyor. Güç ayarlarını kontrol etmelisin, muhtemelen aralığı yüksek tuttunuz.

Güç ayarlarını kontrol etmiştim dengeli modda ve hızlı başlatma kapalı sadece.