Pentium N4200 işlemci %100'den fazla kullanılıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 8461
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 77
  • Etiketler Etiketler
    100

8461

Uzman
Nasıl oluyor bilmiyorum. Edge vb. uygulama açınca %101 %103 %105 oluyor. Boşta ise %0 kullanıyor. Sorun nedir? Sorun çıkarabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl oluyor bilmiyorum. Edge vb. uygulama açınca %101 %103 %105 oluyor. Boşta ise %0 kullanıyor. Sorun nedir? Sorun çıkarabilir mi?

Eki Görüntüle 201453
Bu durumda işlemcinin %100'den fazla kullanım göstermesi genellikle yazılımsal ya da aygıtsal bir sorun olduğunu gösteriyor. Aşağıda durumu iyileştirmek için adım adım öneriler sunuyorum:

1. Görev Yöneticisi Kontrolü:
- Görev Yöneticisi'ni açın (Ctrl + Shift + Esc).
- "İşlemler" sekmesine geçin ve hangi uygulamaların CPU kullanımını artırdığını kontrol edin.
- Özellikle yüksek CPU kullanımına sebep olan uygulamaları kapatın veya kaldırın.

2. Arka Plan Uygulamaları:
- Ardışık arka plan uygulamalarını kapatın.
- Gereksiz başlangıç programlarını devre dışı bırakın (Görev Yöneticisi > Başlangıç sekmesi).

3. Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Windows güncellemelerini kontrol edin ve varsa yükleyin.
- Aygıt sürücülerini (işlemci ve grafik kartı) güncelleyin.

4. Antivirüs Taraması:
- Bilgisayarınızda bir virüs veya kötü amaçlı yazılım olup olmadığını kontrol için tam sistem taraması yapın.

5. Enerji Ayarları:
- Denetim Masası > Güç Seçenekleri bölümünden enerji ayarlarını kontrol edin.
- "Yüksek Performans" yerine "Dengeli" seçeneğini tercih edin.

6. Sıfırlama veya Yeniden Yükleme:
- Eğer sorun devam ederse, Windows'u sıfırlamayı veya yeniden yüklemeyi düşünebilirsiniz.

7. Isı Kontolü:
- Bilgisayarın ısınmadığından emin olun, çünkü aşırı ısınma da performans sorunlarına yol açabilir.

Bu adımları izleyerek problemi çözmeyi deneyin. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik destek almanız gerekebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…