mustafaozcn

Çalışkan
Merhaba, yakın zamanda yeni bir hazır sistem aldım. Bugün Cyberpunk 2077 oynarken işlemcinin 99-100 dereceye geldiğini gördüm. Boşta ise 35 derece bandında. Acaba işlemci soğutucu yüzünden olabilir mi? Sistem toplanırken macun sürülmediğinden bile şüphelenmeye başladım. Sistem özelliklerini görsel olarak ekledim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251028_213328_Chrome.webp
    Screenshot_20251028_213328_Chrome.webp
    213,3 KB · Görüntüleme: 81
Normal, tabiri caizse berbat bir soğutucuya sahipsin. 14600K da ısınan bir işlemci, eli yüzü düzgün bir soğutucu lazım.

Düzenleme: Farklı bir modelle karıştırmışım, o kadar da berbat değil. Yine de çok iyi bir model değil ve 14600K için yetersiz.

Kule tipi soğutucun iyi ürün değil. Daha iyi bir kule tipi tercih etmelisin. Bu işlemci 600k serisi ama çok güçlü ve performans odaklı bir işlemci. Siz ona sıvı soğutma bile baksanız iyi olur. Agresif bir işlemcidir o. Sevgiler , saygılarla.

Kule tipi soğutucun iyi ürün değil. Daha iyi bir kule tipi tercih etmelisin. Bu işlemci 600k serisi ama çok güçlü ve performans odaklı bir işlemci. Siz ona sıvı soğutma bile baksanız iyi olur. Agresif bir işlemcidir o. Sevgiler, saygılarla.

Merhaba, bu ay başında hemen bakınacağım. Fakat ekstra bir şey daha sormam gerekiyor, internetten araştırdığıma göre Intel 14.nesil işlemciler için BIOS güncellemesi gerekiyormuş. Ben aldığımdan beri BIOS'a dokunmadım, ondan kaynaklı olabilir mi?

Kule tipi soğutucun iyi ürün değil. Daha iyi bir kule tipi tercih etmelisin. Bu işlemci 600k serisi ama çok güçlü ve performans odaklı bir işlemci. Siz ona sıvı soğutma bile baksanız iyi olur. Agresif bir işlemcidir o. Sevgiler , saygılarla.
Mesela @Yusuf7878 hocamda i5 13600K mı KF mi ne vardı, Asus ROG Ryujin 240'la bile soğuturken zorlanıyordu. Harbiden de agresif bir işlemci.

Merhaba, bu ay başında hemen bakınacağım. Fakat ekstra bir şey daha sormam gerekiyor, internetten araştırdığıma göre Intel 14.nesil işlemciler için BIOS güncellemesi gerekiyormuş. Ben aldığımdan beri BIOS'a dokunmadım, ondan kaynaklı olabilir mi?

Yok hocam o soğutucu en serin çalışan işlemcilere bile zor yeter. Tek sorun soğutucu burada, k serisi bir işlemciye o soğutucuyu takıp satan yer neresi isim verir misiniz? Yanlışlıkla falan kimse tercih etmesin.

Soğutucu olarak öneriniz var mı? 3-4 bin TL'ye kadar çıkabilirim.
Hocam uzun zamandır piyasaya bakmıyorum F/P olarak ne alınır bilemedim ama Thermalright 2 fanlı 2 bloklu modelleri işinizi görecektir. Bence soğutucu için ayrı bir konu açın kasa modelinizi ve işlemci modelinizi ekleyerek çünkü kasanıza sığması da önemli.
Ek olarak güzel bir macunda alın Thermal Grizzly Kryonaut veya Thermal Grizzly Kryonaut Extreme gibi.

Bunu en yakın zamanda yapmalısın aslında 12. nesilden sonra yapılan 13. ve 14. nesil işlemciler fabrikadan çıkışlı OC olarak geldi. 14600k 2 kat OC'lu yani çok agresif bir işlemci. Ben 13900k kullanıyorum bu işlemcinizin davranışı tanıdık geliyor yani. Direkt olarak BIOS'u güncelleyin işlemcisiniz sağlığı için. Çünkü bir ara işlemciler yanmıştı Intel'i 13 ve 14 nesillerinde sizde mağdur olmayın. Sevgiler, saygılarla.