8461

Uzman
Nasıl oluyor bilmiyorum. Edge vb. uygulama açınca %101 %103 %105 oluyor. Boşta ise %0 kullanıyor. Sorun nedir? Sorun çıkarabilir mi?

IMG_0402.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl oluyor bilmiyorum. Edge vb. uygulama açınca %101 %103 %105 oluyor. Boşta ise %0 kullanıyor. Sorun nedir? Sorun çıkarabilir mi?

Eki Görüntüle 201453
Bu durumda işlemcinin %100'den fazla kullanım göstermesi genellikle yazılımsal ya da aygıtsal bir sorun olduğunu gösteriyor. Aşağıda durumu iyileştirmek için adım adım öneriler sunuyorum:

1. Görev Yöneticisi Kontrolü:
- Görev Yöneticisi'ni açın (Ctrl + Shift + Esc).
- "İşlemler" sekmesine geçin ve hangi uygulamaların CPU kullanımını artırdığını kontrol edin.
- Özellikle yüksek CPU kullanımına sebep olan uygulamaları kapatın veya kaldırın.

2. Arka Plan Uygulamaları:
- Ardışık arka plan uygulamalarını kapatın.
- Gereksiz başlangıç programlarını devre dışı bırakın (Görev Yöneticisi > Başlangıç sekmesi).

3. Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Windows güncellemelerini kontrol edin ve varsa yükleyin.
- Aygıt sürücülerini (işlemci ve grafik kartı) güncelleyin.

4. Antivirüs Taraması:
- Bilgisayarınızda bir virüs veya kötü amaçlı yazılım olup olmadığını kontrol için tam sistem taraması yapın.

5. Enerji Ayarları:
- Denetim Masası > Güç Seçenekleri bölümünden enerji ayarlarını kontrol edin.
- "Yüksek Performans" yerine "Dengeli" seçeneğini tercih edin.

6. Sıfırlama veya Yeniden Yükleme:
- Eğer sorun devam ederse, Windows'u sıfırlamayı veya yeniden yüklemeyi düşünebilirsiniz.

7. Isı Kontolü:
- Bilgisayarın ısınmadığından emin olun, çünkü aşırı ısınma da performans sorunlarına yol açabilir.

Bu adımları izleyerek problemi çözmeyi deneyin. Eğer sorun devam ederse, daha fazla teknik destek almanız gerekebilir.