25692

Becerikli
Arkadaşlar merhaba,

Daha once bircok kez konu acmistim ama islemci 1 sene sonunda sapitmaya basladi. İlk sorun 1-2 hafta once oyunları uzun sure oynayinca CPU isinmaya baslayarak yapti ve oyunlar sonradan kasmaya basladi. Ben de stok fanla gelen stok termal macunu degistirdim. Şu an Thermalright TF-4 surulu. Onu da ne az ne cok surdum, spatulasıyla yayarak ve stok fani cok dikkatli ozenli 4 ayagi da oturduguna kesin eminim. Hem hissettim hem de çıt çıt sesleri duydum.

Daha kötü durum Windows boştayken CPU kullanim 15'e kadar en fazla cikiyor, sicaklik 30-45 arasi degisiyor ama oyunlarda CPU kullanim %100 ve sicaklik 80-90 ve kasiyor oyun.

Simdi yapacak bir şey var mi? Amazon Türkiye'den 3 yil garantili almistim. Garantiye gondermeyi dusunuyorum maalesef.

Kasanın arka tarafını açıp plastik tırnaklar geçmiş mi diye kontrol et, görsel paylaş.

Tamamdir birazdan atiyorum.

Maalesef soyle ki termal macunu temizleyip macunsuz onlarca kez denedim ki ayaklarin ilk iki tanesi oturuyor son 2 tanesi oturmuyor ne kadar secenek denersem deneyim her seferinde ilk bastirdigim sirayla iki ayak oturuyor diger ikisi zorluyor da zorluyor girmem diye bir de capraz mapraz hepsini denedim yok kafayi yiyeceğim.

Son düzenleme:
O tırnaklar insanın ömrünü yer. Elim değse 2 Dk'lık iş ama anlatması bir o kadar zor.

Nasıl en basit anlat lutfen 😂yoksa delireceğim 2 saatdir bununla uğraşıyorum sok tak sok tak.

Once bosdayken tirnaklari sola ceviriyorum sonra hizalayip oturtuyorum hafif yoklayarak sonra oturunca ayaklar her vidayi sirayla sag ceviryorum en sag. sonra ilk bastigim iki tirnak şak diye otururken digerleri ayni sekilde oturmuyor sanki bir eksik gibi of tam olarak bu yasadigim.

O tırnaklar insanın ömrünü yer. Elim değse 2 Dk'lık iş ama anlatması bir o kadar zor.

Luften dönnn.

Son düzenleme:
Tırnakların hepsini çekin ve aşağı inmemesi için ufak çentiğe hizalayın. Sonra delikleri karşılatın ve ilk ikisine aynı anda baskı uygulayın. Sonra diğer ikisine ilkine uygulandığınız baskının biraz fazlasını uygulayın yerine geçecektir.

Tırnakların hepsini çekin ve aşağı inmemesi için ufak çentiğe hizalayın. Sonra delikleri karşılatın ve ilk ikisine aynı anda baskı uygulayın. Sonra diğer ikisine ilkine uygulandığınız baskının biraz fazlasını uygulayın yerine geçecektir.

Dediginizi birebir yaptim ilk iki de son ikide cuk oturdu zaten ben ilk ikiyi cok guzel oturtuyordum ama son 2 naletti onu da oturttum daha fazla baskiyla. arkadan bakinca hepsi ayni cikmis disari ilk ikiyle son iki birebir ayni 4 ude. Bakalim simdi baslatip CoD bo 6 ya gireceğim duzelmezse direk garantiye yollarim cok teşekkür ederim @AceTeq

Dediginizi birebir yaptim ilk iki de son ikide cuk oturdu zaten ben ilk ikiyi cok guzel oturtuyordum ama son 2 naletti onu da oturttum daha fazla baskiyla arkadan bakinca hepsi ayni cikmis disari ilk ikiyle son iki birebir ayni 4 ude. Bakalim simdi baslatip CoD bo 6 ya gireceğim duzelmezse direk garantiye yollarim cok teşekkür ederim @AceTeq

Maalesef hiçbir duzelme olmadi :)

Son düzenleme: