Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Showtime

Başarılı
Herkese selamünaleyküm. Sürekli Google'da ekran kararıyor ardından 4-5 saniye sonra ekran geliyor. Olay görüntüleyicinden baktığımda ise bu hatayı alıyorum:

Kod:
"Perfdiag logger" oturumu şu hatayla sonlandırıldı: 0xC0000188.
"Perfdiag Logger" oturumu için dosya boyutu üst sınırına ulaşıldı. Sonuç olarak olaylar kaybolabilir (C:\Windows\system32\WDI\LogFiles\ShutdownPerfDiagLogger.etl günlük dosyasına kaydedilmeyebilir). Şu anda dosya boyutu üst sınırı 20971520 Bayt olarak ayarlanmıştır.

Bu sorunu nasıl halledebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hızlı Başlatma'yı kapatıp dener misin ilk olarak?

Bu arada ekranın gitmesi normal bir durum değil. Ekran kartınız ve sürücü sürümünü de belirtir misiniz?

Bir de mavi ekran hatası alıyor musunuz?
Hızlı Başlatma'yı kapatıp dener misin ilk olarak?

Bu arada ekranın gitmesi normal bir durum değil. Ekran kartınız ve sürücü sürümünü de belirtir misiniz?

Bir de mavi ekran hatası alıyor musunuz?

Son düzenleme:
Çözüm
C:\Windows\system32\WDI\LogFiles\ShutdownPerfDiagLogger.etl bu dosya konumunda yer alan dosya varsa paylaşır mısınız?

Hızlı başlatma'yı kapatıp dener misin ilk olarak?

Şu an hızlı başlatmayı kapattım abi şu anlık hata vermedi, Intel HD 630 sürücü tarihi: 24.05.2023. sürücü sürümü: 31.0.101.2125
GTX 1050 Ti: 551.23

Şu an hızlı başlatmayı kapattım abi şu anlık hata vermedi, Intel HD 630 sürücü tarihi: 24.05.2023. sürücü sürümü: 31.0.101.2125
GTX 1050 Ti: 551.23
Mavi Ekran hatası vermiyor sadece 4-5 saniyeliğine ekran kararıyor. Ardında Google'daki bütün açık sekmeler yeniden yükleniyor. Birde mouse imlecinde mavi yuvarlak dönüyor.

C:\Windows\system32\WDI\LogFiles\ShutdownPerfDiagLogger.etl bu dosya konumunda yer alan dosya varsa paylaşır mısınız?

Buyurun hocam.

Logu incelediğimde herhangi bir elle tutulur bilgi elde edemedim, ben de bunu belirteyim.

1707834041802.webp

Ek olarak sizde olan bu logger nedense bende yok. Eski Windows sürümlerinde olan bir şey olabilir.

Her halükarda şu çözümü de deneyebilirsiniz:

Regedit'i açmalı ve şunu aramalısınız: Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\WMI\Autologger\EventLog-System\{b675ec37-bdb6-4648-bc92-f3fdc74d3ca2}

Enabled ve EnableProperty içinde değeri 1'den 0'a değiştirin ve artık bu hata bilgisayar yeniden başlatıldığında/kapatıldığında Olay Görüntüleyicisi'nde görünmemeli.

Dosya boyutunu artırmak için de:

'Regedit'i açın.
Aşağıdaki yola gidin:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Diagnostics\Performance\ShutdownCKCLSettings

"MaxFileSize" DWORD anahtarına ondalık değer olarak "128" atayın.

Ek olarak sizde olan bu logger nedense bende yok. Eski Windows sürümlerinde olan bir şey olabilir.

Her halükarda şu çözümü de deneyebilirsiniz:

Regedit'i açmalı ve şunu aramalısınız: Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\WMI\Autologger\EventLog-System\{b675ec37-bdb6-4648-bc92-f3fdc74d3ca2}

Enabled ve enableproperty içinde değeri 1'den 0'a değiştirin ve artık bu hata bilgisayar yeniden başlatıldığında/kapatıldığında olay görüntüleyicisi'nde görünmemeli.

Dosya boyutunu artırmak için de:

'Regedit'i açın.
Aşağıdaki yola gidin:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Diagnostics\Performance\ShutdownCKCLSettings

"Maxfilesize" dword anahtarına ondalık değer olarak "128" atayın.

Recep abi hızlı başlatmayı kapattıktan sonra sorun düzeldi. Şu anlık hala hata vermedi. Maxfilesize dosyasına değer atarken "maxfilesize düzenlenemiyor. Değerin içeriği yazılırken hata" çıkıyor karşıma. Diğer dosyayı 1'den 0'a çektim onda sıkıntı çıkmadı.