Pet şişe eritmek için alüminyum ısıtıcı blok nasıl kullanılabilir?

hikoo

Çalışkan
Merhabalar,

Okulumuz için atık pet şişelerden filament yapma makinesi projesi yapmaya çalışıyoruz. Pet şişelerin eritme kısmını nasıl yapacağımızı bulmakta zorlanıyoruz. İnternette alüminyum ısıtıcı blok kullanarak yapanlar var, ancak bu bloğu Arduino ile nasıl kontrol edeceğimizi ve bu bloğa hangi ek bileşenleri almamız gerektiğini tam olarak bilmiyoruz. İzlediğimiz videolarda ısıtıcı fişek ve termistör bağlanması gerektiğini düşünüyoruz, ancak kablo renklerine bakarak bağlantıları anlamakta zorlanıyoruz. Bu konuda bilgi sahibi olanlardan yardım istiyoruz.

Destek olan, fikir belirten herkese teşekkür ederiz.

Konuyu yanlış başlıkta açtıysak kusura bakmayın.

Benim gördüğüm videolarda şerit olarak kesip yuvarlayıp hotend'e besliyorlardı. Onun da ucuna kalın bir nozzle takmışlar sanırım filament olarak çıkıyordu.

Videoda hotend kısmında, şerit şeklinde kesilmiş pet şişe ısıtılarak şekil veriliyor. Peki hotend kısmından sonra neden tekrar ekstrüdere sokuluyor?

Benim gördüğüm videolarda şerit olarak kesip yuvarlayıp hotend'e besliyorlardı. Onun da ucuna kalın bir nozzle takmışlar sanırım filament olarak çıkıyordu.
Biz de hep böyle gördük. Örneğin bir kişi silikon tabancasından yapmış ama bunu nasıl yönetiyor, orada takılıyoruz. Aynı şekilde hotend kısmı için de pek bilgi birikimimiz olmayınca tıkandık.

Videoda hotend kısmında, şerit şeklinde kesilmiş pet şişe ısıtılarak şekil veriliyor. Peki hotend kısmından sonra neden tekrar ekstrüdere sokuluyor?
İlk ısıtıcı sadece şeridi yuvarlamak için. Şerit olarak sokup güç uygulayarak çekemiyorsun çünkü. Yuvarlanmış haldeyken extruder aynı filament gibi çekebiliyor.

Bu sistemi sıfırdan tasarlamak mantıksız zaten, birileri yapmış sorunlarını çözmüştür hazır tasarımlar kullanın.

Tamamdır, hazır tasarımları araştıralım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…