Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lachesis

Becerikli
Selamlar, bir araç bakıyorum. Peugeot 206 GTI çok hoşuma giden bir araç, uygun bir ilan buldum. İlan sahibi aracın motoru sıfır yapıldı diyor. Motorun fotoğrafı var ancak benim içime çok sinmedi, yanlış bir şeyler var gibi geldi. Fotoğrafını ekledim.
Öncelikle cam silecek suyu boş ve kapağı yok. Hava filtresi yamuk gözüküyor. Bana mı öyle geldi bilmiyorum ama sanki motor da biraz yamuk duruyor. Hava filtresinin borusu yanlış yerden aşağıya doğru yönlendirilmiş. Sigorta kutusunun kapağı bile ters takılmış. Araç komple boyalı. Artık temiz 206 GTI kalmadı, kaporta olarak bir şey beklemiyorum, tek beklentim sağlıklı bir motor. Ancak bu yazdıklarım sıkıntı olarak gözüme çarptı. Bu eksikler bir sıkıntı teşkil eder mi, yoksa önemsiz şeyler mi?
Screenshot_20250905_202031_Chrome.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Şimdi o bütçelerde Accent Blue alırsın ama sonuçları neler olur kimse kestiremez. O arabanın temizine istenen fiyatları biliyorsundur. Bunları senin iyiliğin için söylüyorum. Behzat Ç. Kasa Era sana gider, ben hala beğeniyorum. Tamam yol tutuşu bir miktar zayıftır, fren performansı vaov dedirtmez insana. Ama A noktasından, B noktasına üzmez. Gayet sağlam ve pratik bir arabadır. Bütçesine göre iyi tercihlerden.

Sen o bütçede parçası var mı, ustası var mı, kronik var mı bunlara bakman lazım. Tip birinci önceliğin aslında olmamalı. :)

Şimdi sana referans olması açısından 5-10 model atacağım, karışık olacak. Öğrenci işi de var, oturaklı araçlarda olacak. Linkte olanları al demiyorum, sadece örnek. Bu modeller sana gider. Ağırlıklı olarak atmosferik araçlar önereceğim sana. O bütçelerde mantıklı çünkü. Dizelde olabilir temiz ise. Ama ilk tercihin olmasın.

Era olmaz ise Polo olur, 206 1.4 benzin olabilir, Focus olabilir, Getz gider sana. 2 tane Japon attım sana, onlar olur.

https://www.sahibinden.com/ilan/vas...-plus4-cam-otomatik-1.5-getz-1230740583/detay

Motor yapıldıysa, alınır. Sonuç itibariyle daha iyi o yaşlarda ki arabada bunlar. 23-24 yaş civarında arabalardan bahsediyoruz. Komple boyalı ama nasıl boyalı mesala? Güneş yanığından boyalı ise sorun olmaz mesela, ama takla attıysa komple boyandıysa sıkıntı. Şase, podye, direkler, tüfek sacları mesela sağlık mı? Kritik bölgeler sağlıklıysa, fiyat uygun ise alınır. Şanzıman, yürüyen ne durumda araçta?

O araba bilinçsiz gençler ve ustaların tezgahından çok geçiyor, bana kalırsa hiç tavsiye etmem. Lakin heves kırmak istemem, çünkü tutku bu araç aslında.

Sigorta kutusu kapağı gibi saydığınız sorunlar elzem değil basit sorunlar. Cam silecek suyu ve kapağı da çok basit. Ama motor ustasına göstermeden almayın bu tarz araçları ekstra olarak. Resimlerden motor geri toplanırken, iyi mi yapıldı anlayamayız. Nasıl bir işçilik var altında, resimlerden tespit edemeyiz. O basit gözünüze takılanlar, motor sağlığını tespit ettirmez.

Rektifiye mi edilmiş? Birde ilanı atarsanız, diriliğine bakalım aracın.

Son düzenleme:
Motor yapıldıysa, alınır. Sonuç itibariyle daha iyi o yaşlarda ki arabada bunlar. 23-24 yaş civarında arabalardan bahsediyoruz. Komple boyalı ama nasıl boyalı mesala? Güneş yanığından boyalı ise sorun olmaz mesela, ama takla attıysa komple boyandıysa sıkıntı. Şase, podye, direkler, tüfek sacları mesela sağlık mı? Kritik bölgeler sağlıklıysa, fiyat uygun ise alınır. Şanzıman, yürüyen ne durumda araçta?

O araba bilinçsiz gençler ve ustaların tezgahından çok geçiyor, bana kalırsa hiç tavsiye etmem. Lakin heves kırmak istemem, çünkü tutku bu araç aslında.

Sigorta kutusu kapağı gibi saydığınız sorunlar elzem değil basit sorunlar. Cam silecek suyu ve kapağı da çok basit. Ama motor ustasına göstermeden almayın bu tarz araçları ekstra olarak. Resimlerden motor geri toplanırken, iyi mi yapıldı anlayamayız. Nasıl bir işçilik var altında, resimlerden tespit edemeyiz. O basit gözünüze takılanlar, motor sağlığını tespit ettirmez.

Rektifiye mi edilmiş? Birde ilanı atarsanız, diriliğine bakalım aracın.

Biraz daha düşününce hocam zaten ben bunun yakıtını karşılayamayacak gibiyim birde alt takım sorunları çok oluyomuş araştırdığım kadarıyla.

Aynı fiyata taksi çıkması Accent Blue bakıyorum bundan daha mantıklı bakımlı da araç açıkcası değişeni yok komple boyalı taksi çıkması olduğu için normal diyorum motor olarakta genellikle çok sağlam oluyorlar zaten taksicilerin kullandığı araçlar motor yürüyen olarak hüsrana uğratmaz. 😁

Motor yapılmış ise sağlıklı değildir zaten hocam. 🙂
Kimin yaptığına bağlı hocam dıştan bakarak dediğiniz gibi belli olmaz ancak bir fikir alınabilir dış durumuna bakılarak. 😁

Biraz daha düşününce hocam zaten ben bunun yakıtını karşılayamayacak gibiyim birde alt takım sorunları çok oluyomuş araştırdığım kadarıyla.

Aynı fiyata taksi çıkması Accent Blue bakıyorum bundan daha mantıklı bakımlı da araç açıkcası değişeni yok komple boyalı taksi çıkması olduğu için normal diyorum motor olarakta genellikle çok sağlam oluyorlar zaten taksicilerin kullandığı araçlar motor yürüyen olarak hüsrana uğratmaz. 😁

Yakıtları çok yüksek, ama yürüyor 206. Accent Blue atmosferik motorları çok dayanıklıdır. Taksiciler onu kullanıyor genelde. Dizelden daha sağlam. Ben ikinci elde Japon + atmosferik + manuel tavsiye ediyorum. Sanayi düşmanı araçlar bunlar.

Açık konuşmak gerekirse taksi çıkması da sıkıntı. Taksi çıkması, şirket çıkması, kiralama, koşturma arabası şeklinde kullanılanlardan uzak durmak lazım. Burada bütçe belirler her şeyi.

Sadece yürüyen değil, elektronik ve cam tavan sorunları da mevcut 206 modelinde.

Yakıtları çok yüksek, ama yürüyor 206. Accent Blue atmosferik motorları çok dayanıklıdır. Taksiciler onu kullanıyor genelde. Dizelden daha sağlam. Ben ikinci elde Japon + atmosferik + manuel tavsiye ediyorum. Sanayi düşmanı araçlar bunlar.

Açık konuşmak gerekirse taksi çıkması da sıkıntı. Taksi çıkması, şirket çıkması, kiralama, koşturma arabası şeklinde kullanılanlardan uzak durmak lazım. Burada bütçe belirler her şeyi.

Sadece yürüyen değil, elektronik ve cam tavan sorunları da mevcut 206 modelinde.
Hocam bütçeden dolayı mecburen bakıyorum 300 bandında Accent Blue denk gelince çok şaşırdım. Değişende olmayınca. Bir kaç video izledim Hyundai taksi çıkmaları arasında en dayanıklısı bence. Motoru kontrol ettirip sağlamsa gerçekten almayı düşünüyorum.

Hocam bütçeden dolayı mecburen bakıyorum 300 bandında accent blue denk gelince çok şaşırdım. Değişende olmayınca. Birkaç video izledim Hyundai taksi çıkmaları arasında en dayanıklısı bence. Motoru kontrol ettirip sağlamsa gerçekten almayı düşünüyorum.

Anladım. Baştan sorsaydınız, Accent derdim ben direkt. Normalde de dayanıklı bir araç. Olabilir kararlı iseniz. Ama tabii, öneri isterseniz yaparız 300k bandında.

Ama biliyorsunuz eli ayağı düzgün arabalar malesef bunu üzülerek söylüyorum, 500K civarından başlıyor.

Son düzenleme:
Sağlıklı bir motor ve 206 GTI :rolleyes: birbirlerine oldukça uzak görünüyorlar. 20 yıl önce kullandığım araçlardan biri, temiz olmasına ihtimal dahi vermiyorum. Koleksiyonluk, vitrinlik araçlar dışında temizini bulamazsınız. O arabaları da ilanlarda göremezsiniz. Paranızı heba etmeyin, farklı araçlara bakmanızı tavsiye ederim.

Anladım. Baştan sorsaydınız, accent derdim ben direkt. Normalde de dayanıklı bir araç. Olabilir kararlı iseniz. Ama tabii, öneri isterseniz yaparız 300k bandında.

Ama biliyorsunuz eli ayağı düzgün arabalar maalesef bunu üzülerek söylüyorum, 500k civarından başlıyor.

Maalesef hocam üniversite öğrencisiyim günde 60 km yol yapacağım 300k bütçem var en fazla. Almışken tam bir şey alayımda çok araç değiştirenlerden değilim tek bir araçla başıma bir şey gelmediği sürece uzun süre giderim o yüzden sağlam bir şey arıyorum ancak 206 gti biraz gönül işiydi ondan da vazgeçtim 😁
Accent Era'lar var ancak tip olarak çok hoşuma gitmiyorlar.
Honda Civic veya Toyota Corolla desem fiyatları uçuk.
Peugeot'lar tam genç ben de biliyorum başıma gelecekleri önceden yaşayanlar var çevremde sorunsuz araç yerine piyasalık araç alıp masraftan çıkamayanlar kendime hakim olmaya çalışıyorum.
Şu an aklım motorunu detaylı şekilde kontrol ettirip eğer bir sıkıntısı yoksa taksi çıkması accent Blue'dan yana hocam.
Varsa öneriniz düşünebilirim ama biraz da iyi gözüken malum genç yaştayım kanım istesem de istemesem de hızlı akıyor 😁 önerilerinize açığım hocam.

Sağlıklı bir motor ve 206 gtı :rolleyes: birbirlerine oldukça uzak görünüyorlar. 20 yıl önce kullandığım araçlardan biri, temiz olmasına ihtimal dahi vermiyorum. Koleksiyonluk, vitrinlik araçlar dışında temizini bulamazsınız. O arabaları da ilanlarda göremezsiniz. Paranızı heba etmeyin, farklı araçlara bakmanızı tavsiye ederim.

Evet doğru hocam koleksiyonluk tarzda ilanlarda var ancak uçuk fiyatlar benim bütçem kaldırmaz onları.

300k bandında her araç için mecbur kumar hocam başka çare yok sayılır.