Peugeot 208'in otomatik şanzımanına alışmak zor mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NorinRadd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 107
Arkadaşlar, öncelikle merhaba. Güncel olarak Fiat 2006 1.3 Multijet Albea kullanıcısıyım. Araba kullanmaya bu araba ile başladım ve hala o şekilde gidiyorum; elim kolum gibi bir şey oldu. Ablamda ise Peugeot 2017 208 1.2 PureTech (galiba) yarı otomatik var. Ve yakın zamanda o arabaya geçeceğim. Fakat ondaki otomatiği denediğimde sanki bir süremedim. Araba kullanmaya başladığım günden beri manuel kullanan biri olarak yarı otomatiğin bekleme olayını falan çözemedim galiba. Ve manueldeki gibi ince hassas şekilde arabayı kullanamıyorum gibi geliyor. Yarım debriyaj olsun, o olsun, bu olsun; manueldeki kontrolü yakalayamadım sanki. Çok fazla kullanmadım, toplasan 4-5 kere fakat yine de tecrübesi olanlara sormak istedim. Manuelden otomatiğe geçişte çok sancılı bir geçiş süreci var mı?

Kısa süredir kullanıyorsun hocam, zamanla alışacaksın.
Kontrol hissi bende de olmuştu, alıştıkça o da geçiyor.

Biraz zorlanırsın ama ondan sonra otomatiğin ne kadar konforlu olduğu anlarsın. Zorlanacağın en büyük kısım sendr oluşan boşluk hissi olacak. Arabalarda sistemler manuelden otomatiğe geçtikçe sürücüde kontrol hissiyatı azalıyor. Sürerken bir şeyleri eksik yapıyormuşsun gibi gelecek. Sonra ise belli bir süreden sonra emin ol alışacaksın. Sadece eğer trafiğin yoğun olduğu yerlerde sürüş yapıyorsan dikkatli ol. Manuelden otomatiğe geçiş yapan sürücülerin çoğu debriyaj diye fren pedalını kökleyebiliyorlar. Kendine sadece 1-2 hafta zaman ver.

Kısa süredir kullanıyorsun hocam, zamanla alışacaksın.
Kontrol hissi bende de olmuştu, alıştıkça o da geçiyor.

Trafikte bir sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Sadece tek korktuğum olay o hassaslığı kaybetmek, park yapamıyorum çünkü yine o debriyaj olmadığı için hassas park yapamıyorum. Tam böyle araba geri geri gidiyor frene basıyorum pat duruyor sonra yine bekle de araba gaz alsın geri gitsin bu esnada da araba kayıyor eski konumunu kaybediyor. Veya yola rampada yola çıkacağım diyelim arabada yokuş kalkış var yol boş olsa bile araç kalkana kadar zaman geçiyor. Kafamda ki tek problem bu aslında debriyaj bende olmadığı için istediğim şekilde kullanamıyorum gibime geliyor. Yarı otomatikle otomatiğin çok farkı var mı bilmiyorum ama kafamda bu sorular var. Bunlarla nasıl baş ettiniz?

Bunlarla baş etmenin tek yolu zaman. Kullandıkça alışmayı umut etmek dışında pek bir seçeneğiniz yok ve mutlaka alışacaksınız. Sadece kısa sürede pes etmeyin; kullanamıyorum, yapamıyorum demeyin. Er yada geç alışacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…