Geriliyorum

Uzman
Başlıkta belirttiğim aracı düşünüyorum, kronik sorunlarını ve olası masraflarını öğrenmek istedim.
  • Araç bildiğiniz gibi 1.6 PureTech benzinli, EAT8 şanzımanlı, 225 HP 310Nm Tork değerine sahip.
  • İç/dış donanım olarak gırtlak dolusu diyebilirim.
  • Isıtmalı masajlı ön koltuklar
  • Viraja duyarlı matrix farlar
  • Gece görüşü
  • 360 kamera
  • Elektrikli bagaj
  • Hayalet ekran/büyük multimedya
  • Yarı otonom sürüş
  • Adaptif şasi
  • Bağımsız süspansiyon vs vs.

Buraya kadar her şey güzel, ancak fikir almak için danıştığım çevremdeki insanların yorumları beni ürkütüyor.
İlk söyledikleri şey çok yakar para yetiştiremezsin diyorlar. Kronik sorunu varsa aşırı maliyetli olur altından kalkamazsın diyorlar.
Ben kendim araştırdığım kadarıyla motor ve şanzıman gayet iyiymiş hatta ömürlük diyorlar.
Bahsedilen kronik sorun olarakta sadece ön aksları duydum, haricinde ağır maliyetli sorun yaşayanı görmedim.

Araştırmalarım her ne kadar içimi rahatlasa bile malum tanıdıklarımın beni korkutması şüpheye düşürüyor.
Ufak tefek her araçta oluşacak sorunlar haricinde, ağır masraf çıkarır mı 508 GT ?

Bu arada eğer tanıyanlarınız varsa, 2cr serhat inci ve andcetin YouTube kanallarında bu aracı çok övüyorlar. İki kanal da gayet takip edilen ve çoğu marka/model hakkında bilgi sahibi olan insanlar.
Özellikle benim gibi 1.5m bütçesi olan ve sportif sedan bakan insanlara direkt olarak bu aracı öneriyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle bu şanzımana sahip psa aracı kullanıyorum bizzat, şanzıman için dedikleri doğru. Taş gibi şanzıman.

Ayrıca bu motor bazı BMW modellerinde de kullanılıyor, kronik aman aman bir problemi yok.

Bu araba bir tanıdıkta var, Clio 1.0 benzinli ile benzer yakıtı yakıyor. Öyle aşırı yakan bir motor değil, tabii sürekli performanslı kullanırsan 11-12 litreleri bulur. Hatta üstüne de çıkarsın. Kaldı ki, bu performansa bu veriler gayet doğal.

Bu aracın kronik bir problemi yok, gayet güzel bir araç. Tabii piyasası Passat, SuperB gibi modellere kıyasla biraz daha yavaş. 3008-5008 modelleri kadar hızlı alıp, satılmıyor.

Bu fiyata alınabilecek, en iyi arabalardandır gözümde. Sadece coupe formundan dolayı, çok iri insanlar için bir miktar dar gelebilir. Dizelini almanızı da tavsiye etmem, performansı çok zayıf benzinliye göre çünkü.

Şahsen tavsiye ederim araba sever ve bu konuda deneyimli biri olarak.

Son düzenleme:
EAT şanzımanı Aisin üretiyor diye hatırlıyorum. Kendisi japon bir firma muhtemelen duymuşsunuzdur. Normalde "Japon" denilince "Waoowww kalite bu" olan insanlar yanına Peugeot eklenince kaçıyor bu biraz garibime gidiyor benim.

PureTech motor da güzeldir. Yanlış hatırlamıyorsam 1.2 olanlarında kayış yağın içinde olduğu için çeşitli sorunlara sebep olabiliyordu fakat 1.6'da bu sorun var mı bilmiyorum. Onu araştırmanız iyi olabilir.

Onun dışında bence 508 baya iyi bir araba. İnsanlar Peugeot'a hep soğuk bakıyor biraz bu da aslında herkeste bir önyargı oluşturuyor. Benzer segmentteki diğer arabalarda da kronik sorun yok mu? Mutlaka var. Fakat bu insanların gözüne Peugeot kadar batmıyor.

Evet EAT8 Japon üretimi bir şanzımandır. Sadece psa grubu kullanmıyor bu şanzımanı. Mini cooper, Volvo, Toyata gibi markalarda kullanıyor.

Psa grubunda 1.2 Motor'da triger kayışı ve karter temizliği yaptırılması gerekiyor sık sık. Ama 2023 sonrasında ki modellerde azalttılar bunu, daha iyi durumda. 3 silindir motorların bir çoğunda, triger kayışı zaten yağın içerisinde çalışır.

1.6 Puratech'lerde triger kayışı dışarıdadır, yağın içerisinde çalışmıyor. Araştırmasına gerek yok bu konuda. Karter tıkanma ve sık triger değişimi gerekmiyor. Standart prosüdürü uyguluyor 4 silindirli araçlar gibi. @SupraSonic,

Evet EAT8 Japon üretimi bir şanzımandır. Sadece psa grubu kullanmıyor bu şanzımanı. Mini cooper, Volvo, Toyata gibi markalarda kullanıyor.

Psa grubunda 1.2 Motor'da triger kayışı ve karter temizliği yaptırılması gerekiyor sık sık. Ama 2023 sonrasında ki modellerde azalttılar bunu, daha iyi durumda. 3 silindir motorların bir çoğunda, triger kayışı zaten yağın içerisinde çalışır.

1.6 Puratech'lerde triger kayışı dışarıdadır, yağın içerisinde çalışmıyor. Araştırmasına gerek yok bu konuda. Karter tıkanma ve sık triger değişimi gerekmiyor. Standart prosüdürü uyguluyor 4 silindirli araçlar gibi. @SupraSonic,
O zaman çok iyi hocam. 1.2'lerde bulunan sorunun da azaltılmış olmasına sevindim.

O zaman çok iyi hocam. 1.2'lerde bulunan sorunun da azaltılmış olmasına sevindim.

Her zaman dediğim gibi 4 silindir ve üstünden yanayım. 3 silindirliler daha kısa ömürlüler çalışma prensiplerinden dolayı. Tabii çıkardıkları homurtular, seslerde fena değil. Sorunları azaltıldı ama tamamen de ortadan kalkmış değil doğrusu.

Çevrendeki insanları kafana takma sen. Ben sıfır Ford Focus aldığımda zamanında, Opel Astra daha iyi onu neden almadın diyen çok bilmişlerde vardı. Ford Focus kötü araba mı yani. Sınıfının en iyi yol tutuşlarından birine sahipti, kullanması çok keyifliydi. @Geriliyorum,

Her zaman dediğim gibi 4 silindir ve üstünden yanayım. 3 silindirliler daha kısa ömürlüler çalışma prensiplerinden dolayı. Tabii çıkardıkları homurtular, seslerde fena değil. Sorunları azaltıldı ama tamamen de ortadan kalkmış değil doğrusu.

Çevrendeki insanları kafana takma sen. Ben sıfır Ford Focus aldığımda zamanında, Opel Astra daha iyi onu neden almadın diyen çok bilmişlerde vardı. Ford Focus kötü araba mı yani. Sınıfının en iyi yol tutuşlarından birine sahipti, kullanması çok keyifliydi. @Geriliyorum,
Ben de 508’i çok araştırdım aylarca sürdü hatta.
Şimdiye kadar duyduğum iki kronik sorun var; cam tavan sesi ve ön aks problemi.
Bunun haricinde ne kullanandan ne de inceleyenden kötü yorum aldığını duymadım. Tam aksine inceleyen herkes aracı övüyor motorundan şanzımanına görünüşüne kadar.
Bazıları içi dar, bagajı ufak diye eleştiriyor ama benim için önemli değil.
Asıl merak ettiğim şey belli km’den sonra maliyetli tamir/değişim gerektirir mi konusuydu.
Mâlum ben aracı 80-100bin km civarlarında ve kazasız olanını alacağım, beş sene yıpranmış araba olacak yani. Genelde bu km de araç satanlar ağır bakım veya kronik sorunlardan kurtulmak için satıyorlar.

Aşağı yukarı 3-4 sene bana ağır maliyet çıkartmayacaksa, sadece rutin bakımını yaptırıp binebileceksem kesin bunu alacağım.

Dediğim gibi tek korkum 5 yaşında alacağım aracın ileride bana ağır maliyet çıkartması.

Ben de 508'i çok araştırdım aylarca sürdü hatta.
Şimdiye kadar duyduğum iki kronik sorun var; cam tavan sesi ve ön aks problemi.
Bunun haricinde ne kullanandan ne de inceleyenden kötü yorum aldığını duymadım. Tam aksine inceleyen herkes aracı övüyor motorundan şanzımanına görünüşüne kadar.
Bazıları içi dar, bagajı ufak diye eleştiriyor ama benim için önemli değil.
Asıl merak ettiğim şey belli Km'den sonra maliyetli tamir/değişim gerektirir mi konusuydu.
Mâlum ben aracı 80-100bin km civarlarında ve kazasız olanını alacağım, beş sene yıpranmış araba olacak yani. Genelde bu km de araç satanlar ağır bakım veya kronik sorunlardan kurtulmak için satıyorlar.

Hocam açılabilir cam tavanlı araçların neredeyse birçoğundan ses gelme ihtimali vardır. Tam olarak 508 kroniktir diyemeyiz bu yüzden. O parça hareketli bir parçadır. Açılır cam tavanlı araç alıyorsanız, kazasız olanı mantıklıdır. Kaza yapmış araçların o kısmıda esneyebiliyor çünkü. Ben cam tavanlı araçlarda sabit cam tavan öneriyorum. Hem çok daha dayanıklılar, hem bakım derdi yok, hem bozulma sıkıntısı telaşı yok. Sabit cam tavanlı olanlardan neredeyse hiç TRIM sesi gelmez. En fazla perdesi varsa, oradan. Bu araçta maalesef sabit cam tavan seçeneği yok. Açılır cam tavanda bakım önemlidir, bakım yapılmadıysa bakımsız ise sıkıntı yaratabilir. Parçaların yağlanması, giderlerin temizlenmesi en kötü senede 1 kere kontrolü şart. Expertiz'de cam tavan kontrolü de yapılır, merak etme.

Şimdi her satılan araçta elden çıkartma amaçlı değildir. Maddi durumu iyi olanlar genelde 3-4 senede bir sıfırlar aracını. Ya da daha geniş bir SUV nedeniyle satabilir aracını.

Aks dediğiniz şey 9-10 bin TL'lik parça. Arabadaki bütün aksları değiştirsen bile aman aman pahalı değil. Psa araçlarının parçaları zaten çok pahalı değil. Böyle bir araç için tabii.

Alıyorsanız, yetkili servis bakımlı daha iyi olur.

Benim baktığım araç 2019 model ve 90 bin km de.
Sadece çamurluğunda sürtmeden dolayı lokal boyası var, kendi servisinde yapılmış ve 8k tramer işlemiş.
Bide yolcu koltuğunda sigara yanığı var.
Haricinde hata boya kusur olmadığını söyledi sahibi.

Ayrıca son bakımı 80 bin de yapılmış ve ön aks yeni değiştirilmiş. Şuan 90 km ve tahminen 10 km daha bakım gerektirmez diye umuyorum.
Bakımlar falan tamamen yetkili serviste yapılmış faturalı hepsi bunu da atlamayım.
Araçta çalışmayan elektronik aksam yok her şey stabil çalışır halde.

Durum bu şekilde hocam. Aslında ben alacağım aracı bile belirledim ama dediğim gibi eşe dosta fikir danışınca çorba oluyor her şey.

8k tramer günümüz şartları için hiçbir şey değil. Yetkili serviste ön cam değişimi ortalama 20-30k civarında şu anda ortalama. Çamurlukta lokal boya da hiçbir şey değil. Sigara yanığını çok basit şekilde tamir ediliyor.

Önemli olan şanzıman, motor, şase, podyeler, kılıç saçları, emniyet kemerleri, hava yastıkları, orijinal km. Bunlar işlemsiz olsun, gerisi kolay.

İyi bir expertize sokmadan araba alma, tarcanlar veya onun ayarında.

Km 90'ı yıla bölersen, ortalamasını alırsın. 6 yaşında senede 15.000 km yapmış sahibi. 90÷6= 15.000 km. Senede bu kadar km normal. Arabada km aslında böyle hesaplanır.

Varsa aklına takılan başka konu, yardımcı olalım?