Yer
Trabzon
Merhaba dostlar,

Bu 2 kasa arasında kaldım. NV5 alacaklarımla beraber bana 13.500 TL'ye geliyor, XT View ise 11.500 TL civarına geliyor. XT View daha ufak olduğu için derli toplu geliyor bana ve ayrıca ekran kartı altına fan takılması beni cezbediyor (ekran kartına faydası vardır diye düşünüyorum). İkisinin de kendine has artıları var, sizce hangisini tercih etmeliyim? Mesh kasa istemiyorum.

Phanteks malzeme konusunda ara farkla çoğu kasadan önde. Herhangi birini almanız durumunda kötü tercih yapmış olmayacaksınız, emin olun. Fakat XT View biraz ufak gelebilir. Soğutma konusunda NV5 modelinden geri kalacaktır. Akvaryum kasa arayışımda NV5 için kararsız kalmıştım ancak bu tarz kasalarda alt bölüme PSU haznesini pek yakıştıramıyorum.

H

Phanteks malzeme konusunda ara farkla çoğu kasadan önde. Herhangi birini almanız durumunda kötü tercih yapmış olmayacaksınız, emin olun. Fakat XT view biraz ufak gelebilir. Soğutma konusunda NV5 modelinden geri kalacaktır. Akvaryum kasa arayışımda NV5 için kararsız kalmıştım ancak bu tarz kasalarda alt bölüme PSU haznesini pek yakıştıramıyorum.

Hocam zaten o yüzden biraz hoşuma gitti XT view daha küçük ve dolu dolu olması NV7 bence gereğinden bir tık büyük. Sizce XT view soğutmada gerimi kalır ben daha iyi soğutur diye düşünüyordum 5 intake fan olduğu için.

Hocam hep bütçemi aşıyor hem de hiç ısınamadım o kasanın tipine :D

Hocam zaten o yüzden biraz hoşuma gitti XT view daha küçük ve dolu dolu olması NV7 bence gereğinden bir tık büyük. Sizce XT view soğutmada gerimi kalır ben daha iyi soğutur diye düşünüyordum 5 intake fan olduğu için.
Geri kalmaz ancak diğer kasaya göre belki çok az da olsa fark eder demek istedim. Alt kısımla birlikte 5 intake olursa dediğiniz gibi gayet yeterli olur. Kasa gayet şık, minimalist tasarlanmış. NV7 gereksiz büyük.

H

Hocam hep bütçemi aşıyor hem de hiç ısınamadım o kasanın tipine :D
Fan fiyatlarıyla eşitlenir diye düğünüyorum. 4 adet fan + AiO olarak daha mantıklı olur.
Birde içi dolu haline bakın. Fan yerleri içeriye doğru bölmeli olduğundan ekstra iyi duruyor.

Fan fiyatlarıyla eşitlenir diye düğünüyorum. 4 adet fan + AiO olarak daha mantıklı olur.
Bir de içi dolu haline bakın. Fan yerleri içeriye doğru bölmeli olduğundan ekstra iyi duruyor.

Hocam kasanın kendisi çok fazla 9 k ona verdim mi 4 tane fanıyla bana 12 k civarına gelecek. XT view ile ben 12 k ya sıvı soğutma dahil alabiliyorum. Ayrıca dediğim gibi kasanın görünüşü de hiç hoşuma gitmedi. NV5 yolda ancak XT view aklımı karıştırdı. Şu an kargo yolda gelene kadar inceleme aşamasındayım eğer NV5 için kesin dersem açıp kullanacağım ama XT View'e karar verirsem iadeye gönderip onu sipariş vereceğim.

Geri kalmaz ancak diğer kasaya göre belki çok az da olsa fark eder demek istedim. Alt kısımla birlikte 5 intake olursa dediğiniz gibi gayet yeterli olur. Kasa gayet şık, minimalist tasarlanmış. NV7 gereksiz büyük.

Özür dilerim NV5 demek istemiştim. Bencede XT view minimalist ve şık tasarlanmış ve alt kısımdaki 3 fan güzel destek verecektir. Diye düşünüyorum. böyle bir video ile karşılaştım. Sıcaklık değerleri eğer dediği gibiyse bence çok iyi gibi duruyor. Videoda M.25 fanlar kullanıldı ben ise M.25 G2 fanlar ve glacier One 360mm G2 kullanacağım. Daha da iyi sonuçlar alırım diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Hocam kasanın kendisi çok fazla 9 k ona verdim mi 4 tane fanıyla bana 12 k civarına gelecek. XT view ile ben 12 k ya sıvı soğutma dahil alabiliyorum. Ayrıca dediğim gibi kasanın görünüşü de hiç hoşuma gitmedi. NV5 yolda ancak XT view aklımı karıştırdı. Şu an kargo yolda gelene kadar inceleme aşamasındayım eğer NV5 için kesin dersem açıp kullanacağım ama XT View'e karar verirsem iadeye gönderip onu sipariş vereceğim.

Özür dilerim NV5 demek istemiştim. Bencede XT view minimalist ve şık tasarlanmış ve alt kısımdaki 3 fan güzel destek verecektir. Diye düşünüyorum. böyle bir video ile karşılaştım. Sıcaklık değerleri eğer dediği gibiyse bence çok iyi gibi duruyor. Videoda M.25 fanlar kullanıldı ben ise M.25 G2 fanlar ve glacier One 360mm G2 kullanacağım. Daha da iyi sonuçlar alırım diye düşünüyorum.

M25 Gen2 fanlarda Nexlinq handikapı var. 3'lü setle gelen kabloyla ARGB'ye vs çevirmeniz lazım. Değişik bir kablolaması var. Eğer bütçeniz varsa Nexlinq Hub almanızı öneririm.

M25 Gen2 fanlarda Nexlinq handikapı var. 3'lü setle gelen kabloyla ARGB'ye vs çevirmeniz lazım. Değişik bir kablolaması var. Eğer bütçeniz varsa Nexlinq Hub almanızı öneririm.
Hocam Nexlinq hub almayı düşünüyorum. Ancak bi çok kişi 3lü setten çıkan yeterli diyorlar. Sanırım NV5'de kalacağım. Kafam çok karışık.

Hocam Nexlinq hub almayı düşünüyorum. Ancak bi çok kişi 3lü setten çıkan yeterli diyorlar. Sanırım NV5'de kalacağım. Kafam çok karışık.
Açıkçası bende araştırıyorum. Size attığım kasa ile M25 Gen2 fanları almayı düşünüyorum fakat kaç tane fanı tek porta bağlayabilirim, port başına kaç amper sınırı var acaba diye araştırıyorum.