Philips-77OLED809 vs BENQ-TK710STI

francisco77

Uzman
Büyük ekran bir cihaza ihtiyacım var. TV mi projeksiyon mu alayım karar veremedim. TV 116 bin - projeksiyon 83 bin + 33 bin de perde = 116.000 TL yapıyor. Lazer projeksiyonlar için oldukça sağlam ve kaliteli deniyor. Bununla birlikte OLED tvlerde 77 inç boyutuna çıkılınca projeksiyonla arasındaki büyük ekran farkını kapattığı ve canlı renkleri yüksek kontrastıyla öne çıktığı söyleniyor. Philips'i Android TV sebebiyle tercih ediyorum ancak o özelliğin de kaldırılacağı söyleniyor. Keza bugün yaptığım araştırmada OLED tvlerin de oldukça sorunlu olduğunu gördüm yapılan şikayetlerde yorumlarda. Projeksiyonlarda ise üst düzeye çıkılmazsa eğer TV'ye göre oldukça zayıf kaldığı söyleniyor. 83 bin TL değeri olan BenQ düşük segment sayılmaz herhalde değil mi projeksiyon konusunda.
2026'da PG32UCDM satın almayı düşünüyorum. Böyle bir monitörü olan kişi projeksiyona mı yoksa OLED TV'ye mi yönelmelidir. Ya da hayır 2026 ürünü 32 inç tandem OLED bir monitör her işini görür mü dersiniz? Yardımcı olup tecrübe paylaşacaklara şimdiden teşekkürler.

• Projeksiyon ve TV arasındaki seçimde öncelikle kullanım amacınızı belirlemelisiniz (film izleme, oyun, sunum vb.).
  • Philips 77OLED809, OLED teknolojisi sayesinde mükemmel renkler ve kontrast sunar. Ancak, OLED TV'ler ekran yanması gibi sorunlara da açık olabilir.
  • BenQ TK710ST, lazer projeksiyon teknolojisine sahip olup, yüksek parlaklık ve canlı renk sunar; ancak, çözünürlüğü ve görsel kalitesi genellikle OLED TV'lere göre daha düşük olabilir.
  • Projeksiyon sistemi kurarken, perde ve aydınlatma koşullarını da göz önünde bulundurmalısınız. İyi bir izleme deneyimi için karanlık bir ortam gerektirir.
  • Eğer Android TV kullanmak sizin için önemliyse, Philips'in özelliği büyük bir artı. Ancak bu özelliğin kaldırılacağına dair bir bilgi var ise, bunun etkisini dikkate almanızda fayda var.
  • 2026'da almak istediğiniz PG32UCDM monitör, doğrudan projeksiyon ve TV ile kıyaslandığında özellikle detaylı işler (grafik tasarım, fotoğraf düzenleme gibi) için yeterli olabilir, ancak büyük ekran deneyimi sağlamaz.
  • Daha büyük bir ekran deneyimi için; TV ya da projeksiyon düşünülebilirken, 32 inç bir monitör daha çok detaylı çalışmalarda kullanılabilir.
  • Sonuç olarak:
- Eğer büyük ekran ve sinema deneyimi önceliğinizse, OLED TV (Philips 77OLED809) tercih edilebilir.
- Eğer daha esnek bir kurulum ve projeksiyon avantajları istiyorsanız BenQ TK710ST değerlendirilebilir; fakat bir perde yatırımını unutmamak gerekir.
- Her iki cihazdan hangisini seçeceğiniz, kişisel önceliklerinize ve bütçenize bağlı olarak değişecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…