Orange Head

Uzman
Makaleler
1
Şu an bu satırları yazarken makinenin yaptığı kahveyi içiyorum. Yani size tamamen kendi deneyimlerimi anlatacağım.

İlk olarak şunu söyleyeyim; ben bu ürünü aldığımda fiyatı 9.500 TL civarındaydı. Şu an ise 25-30 bin TL arasına çıktığını görüyorum.

1773929685253.webp

NE KADAR SÜREDE HAZIRLIYOR?
Normal bir filtre kahveyi yaklaşık 15-20 saniyede hazırlıyor. Her seferinde kahve çekirdeği eklemenize de gerek yok. Çekirdek haznesini tam doldurursanız, bir hafta boyunca sadece tek tuşa basarak kahvenizi alabilirsiniz.

TEMİZLEMESİ ZAHMETLİ Mİ?
Hayır, hiç değil. Bu konuda çok mantıklı bir çözüm bulmuşlar. Makinenin iç kısmı neredeyse hiç kirlenmiyor. Makine çekirdeği öğüttükten sonra tüm atığı alttaki bir hazneye topluyor. 3-4 günde bir o hazneyi çekip çıkarıyorsunuz, suya tutuyorsunuz ve 2 dakikada tertemiz oluyor.

TOZ MU ÇEKİRDEK KAHVE Mİ?
İkisini de kullanabilirsiniz ancak ben toz kahve kullanmayı bıraktım çünkü çok kirletiyor ve içimden bir ses makineye zarar verdiğini söylüyor. Çekirdek kahve kullanmak her zaman daha iyi ve sorunsuz. Sadece ilk satın aldığımız zamanlar 2-3 ay toz kahve kullandık.

ÜRÜNDEN PİŞMAN MIYIM?
Hayır, pişman değilim. Çünkü 3 yıldır bir kere bile bozulmadı veya sorun çıkarmadı. Hâlâ sapasağlam çalışıyor.

3 YIL ÖNCEYE DÖNSEM AYNI MAKİNEYİ ALIR MIYDIM?
Yukarıda pişman değilim dedim ancak yine de hayır, almazdım. Kahveleri çok güzel ve sorunsuz yapıyor ama bir sıkıntısı var: Kahve sadece ilk döküldüğü zaman tam sıcak oluyor ama anında ılıkla sıcak arasında kalıyor. Kahveyi alıp masaya koyduğunuzda 3 dakika içinde soğuya yakın sıcaklıkta oluyor ve tadı kaçıyor. Ya hemen bitireceksiniz ya da soğuduğu için dökeceksiniz. Sıcaklık ayarını en sona getirseniz bile yeterli olmuyor. Belki bir üst modellerde bu sorun yoktur ama ben çok profesyonel bir kahve içicisi değilim. Belki de olması gereken sıcaklık seviyesi zaten budur.

Herhangi bir soru sorarsanız anında cevaplarım.