STEREO

Başarılı
Ayhan hoca gelene kadar 1.5 saatlik TestMem5 testi.

B650M S2H pişmanlıktır. Hadi oyundaki sorunları kafada kuruyorum, hayal görüyorum diyelim.

Bugün DP kablosunu çıkarıp HDMI ile sistemi test ettikten sonra geri DP kablosu taktığımda görüntü gelmedi. Çözüm yeni monitor geldiğinden beri aynı;

HDMI ile aç -> monitör menüsü DP ayarla -> güç tuşu ile kasa kapa -> DP tak görüntü gelsin.

Harici olarak PC'ye güç veririm, monitör kırmızıdan beyaza döner 3 saniye açılıyor gibi sonra 15 20 saniye siyah ekranda bekler, en sonunda şükür dersin beyaza geri döner ve açılış ekranı dolmaya başlar.

Windows açılış ekranında yuvarlak çark dönme ekranı geldiğinde akıcı dönmez, hatta ufak çizgi şeklinde çarkı takip eden sinyal göze çarpar.

PC açıldıktan sonra sorun yok dersen ki oyun oynayayim o zaman sağ sol dönüşte görüntü bozulması olur. YouTube'dan bakmak istersen soruna en benzer video frame pacing başlığı altindakiler olur.

Güvenli moda da PC'yi sokamiyorsun Windows kaynaklı deniyor klavye mouse görmemesi ama bu da mevcut bir sorun diye yazayım dedim.

Yani bu anakart üzerine kezzap döküp yakilmali, sonra da ibretlik olarak halka açık bir alana asılmali 😂

Ramak kaldı zaten tutup fırlatacağım camdan aşağı :D

MSI markasını bu zamana kadar hep severek kullanmışımdır. Bellek destek listesinde benim Lexar belleklerin modeli de birebir uyuyor. Diğer yandan 8600 TL'ye inmiş web e özel indirim ile. Gidip alacağım o anakartı. 4 RAM slotu ve port olarak zengin.

Hangi kart, bir daha link atar mısın B840 arada kaynamasın.

Ben MSI B850 kısmına okeyim ama tercih etmezdim Force varken o başka.

Yok yok Allah korusun 840 modeli almıyorum :D

Alacağım anakart aşağıda link attım.

Ramak kaldı zaten tutup fırlatacağım camdan aşağı :D

MSI markasını bu zamana kadar hep severek kullanmışımdır. Bellek destek listesinde benim Lexar belleklerin modeli de birebir uyuyor. Diğer yandan 8600 TL'ye inmiş web e özel indirim ile. Gidip alacağım o anakartı. 4 RAM slotu ve port olarak zengin.

Yok yok Allah korusun 840 modeli almıyorum :D

Alacağım anakart aşağıda link attım.

Bu kart olabilir Force alternatifi @STEREO Bence MSI Pro alma, ASUS normalde Prime sevmem ama bu da xoc kartı 1 DPC, Force kartına eşdeğer sayılır ama Force daha üstün tabi, Prime daha çok kırpılmış, Gigabyte alternatifi bu var sorun yaşamayacağın, MSI Pro serisi alma.

Bu kart olabilir Force alternatifi @STEREO bence MSI Pro alma, ASUS normalde Prime sevmem ama bu da xoc kartı 1 DPC, Force kartına eş değer sayılır ama Force daha üstün tabii, Prime daha çok kırpılmış, Gigabyte alternatifi bu var sorun yaşamayacağın, MSI Pro serisi alma.

MSI olanın nasıl bir handikapı var ki?

MSI olanın nasıl bir handikapı var ki?
Var, 2 dpc ve pro serisi iyi değil genel anlamda. Tomahawk bile tavsiye etmiyorum, MPG altı aslında alınmaz ama B850 Gaming PLUS fena kart değil, o olabilir haricen MPG öneririm. @LH44 MSI hakkında daha net bilgi verir.

Toma alıp iade etmiş biriyim, MPG altı aslında almaman gerekli MSI'da şu anda ama B850 Gaming PLUS fena kart değil.

BIOS+Board beraber konuşuyorum, kağıt üstünde board değil yani. Özellikleri seni yanıltmasın o açıdan.

Var, 2 dpc ve pro serisi iyi değil genel anlamda. Tomahawk bile tavsiye etmiyorum, MPG altı aslında alınmaz ama B850 Gaming PLUS fena kart değil, o olabilir haricen MPG öneririm. @LH44 MSI hakkında daha net bilgi verir.

Toma alıp iade etmiş biriyim, MPG altı aslında almaman gerekli MSI'da şu anda ama B850 Gaming PLUS fena kart değil.

BIOS+Board beraber konuşuyorum, kağıt üstünde board değil yani. Özellikleri seni yanıltmasın o açıdan.
Marka MSI olsun yaa. B850 Gaming Plus alıyorum. Parası önemli değil. Gigabyte görünce midem bulanıyor artık. Diğer B650 model kullanan arkadaşım @SunseTTime anladı beni :D

Marka MSI olsun yaa. B850 Gaming Plus alıyorum. Parası önemli değil. Gigabyte görünce midem bulanıyor artık. Diğer B650 model kullanan arkadaşım @SunseTTime anladı beni :D
Gaming Plus'ı alabilirsiniz. 😀
Normalde X670E Gaming Plus alın diyecektim de fiyatı uçmuş. 😃

Hocam siz iyi bile yorumlamışsınız, ben yerden yere vururdum. 😀

B olarak isimlendirilmiş A serisi anakart. 😀
VRM soğutma yok, portlar ne olduğu belli değil, 1 taneye şükür demelik M2 slotu var.

Valla ne üreticilerin ne de satıcıların yatacak yerleri yok. Herkes her şeyi bilecek diye bir şey mi var ya. Hazır sistem diye satıyorlar; rami uyduruk, ekran karti kusurlu, anakarti dıştan baktım yesil türbe içine girdim est. tövbe, PSU'da da kaçak tespit edilir yakında...