Ayhan hoca gelene kadar 1.5 saatlik TestMem5 testi.
B650M S2H pişmanlıktır. Hadi oyundaki sorunları kafada kuruyorum, hayal görüyorum diyelim.
Bugün DP kablosunu çıkarıp HDMI ile sistemi test ettikten sonra geri DP kablosu taktığımda görüntü gelmedi. Çözüm yeni monitor geldiğinden beri aynı;
HDMI ile aç -> monitör menüsü DP ayarla -> güç tuşu ile kasa kapa -> DP tak görüntü gelsin.
Harici olarak PC'ye güç veririm, monitör kırmızıdan beyaza döner 3 saniye açılıyor gibi sonra 15 20 saniye siyah ekranda bekler, en sonunda şükür dersin beyaza geri döner ve açılış ekranı dolmaya başlar.
Windows açılış ekranında yuvarlak çark dönme ekranı geldiğinde akıcı dönmez, hatta ufak çizgi şeklinde çarkı takip eden sinyal göze çarpar.
PC açıldıktan sonra sorun yok dersen ki oyun oynayayim o zaman sağ sol dönüşte görüntü bozulması olur. YouTube'dan bakmak istersen soruna en benzer video frame pacing başlığı altindakiler olur.
Güvenli moda da PC'yi sokamiyorsun Windows kaynaklı deniyor klavye mouse görmemesi ama bu da mevcut bir sorun diye yazayım dedim.
Yani bu anakart üzerine kezzap döküp yakilmali, sonra da ibretlik olarak halka açık bir alana asılmali