STEREO

Başarılı

SS atabilirsin şu anki halini A2-B2 DIMM'lerini içerecek şekilde programdan, alttan seçiliyor. @STEREO

Defender kapatman lazım, bu programları blackliste aldı çünkü ya da izin ver demen gerekiyor.

Her şeyi sıfırladım. Sadece EXPO açık şu an. Ancak hata devam ediyor. Kuzenimde birebir aynı sistem var. Kingston RAM'ler var 16+16 32 GB. Onları takıp deneme yapacağım. Sorun çıkarsa suç monitörde. Eğer çözülürse RAM'lerde sorun. En son sizin programla beraber SS atacağım size. 1-2 saat sonra belli olur.

Her şeyi sıfırladım. Sadece EXPO açık şu an. Ancak hata devam ediyor. Kuzenimde birebir aynı sistem var. Kingston RAM'ler var 16+16 32 GB. Onları takıp deneme yapacağım. Sorun çıkarsa suç monitörde. Eğer çözülürse RAM'lerde sorun. En son sizin programla beraber SS atacağım size. 1-2 saat sonra belli olur.

Bunu indirebilirsin, official site'ye de yüklenmiş defender mevzusu pawnio ile çözülmüş anladığım kadarıyla. @STEREO

Sistem detayını tekrar paylaş bir de BIOS 1.2.0.3g AGESA olacak şekilde güncelle. Sonra RAM ayarları yapıp tekrar bak, düz EXPO ile AM5 tarafı zor, sorun yaşıyorsan manuel uğraşman lazım. Boş yere RAM takıp sökme, test ettin mi RAM'leri testmem5 ile?

@STEREO Bu ikisi ile test et.

Bunu indirebilirsin, official Site'ye de yüklenmiş Defender mevzusu pawnio ile çözülmüş anladığım kadarıyla. @STEREO

Sistem detayını tekrar paylaş bir de BIOS 1.2.0.3G AGESA olacak şekilde güncelle. Sonra RAM ayarları yapıp tekrar bak, düz EXPO ile AM5 tarafı zor, sorun yaşıyorsan manuel uğraşman lazım. Boş yere RAM takıp sökme, test ettin mi RAM'leri TestMem5 ile?

@STEREO bu ikisi ile test et.

Selam. Kuzendeki bellekler Kingston KF556C36bbek2-32TR 5600MHz. EXPO'yu devreye alıp uzun bir süre denedik ve herhangi bir sorun çıkmadı. Sonrasında kendi belleklerimi (LD5U16G60C32LG-RGD) 5600'e çekip bir süre denedim ve şu an bir sorun yok. Ancak bu durum beni bayağı huylandırdı. Elimdeki Lexar belleklere uygun, yani anakartın destek listesinde birebir aynısının yer aldığı bir anakart alasım var. Sorunlardan bıkmış durumdayım. Paradan yana sorunum yok. Bana bizim Lexar belleklerin sıfır sıkıntıyla çalışabileceği bir anakart önerebilir misin?

Bu arada aşağıda yer alan anakartın destek listesinde bizim belleklerin model numarasını arattım ve birebir yer alıyor. Bu anakartı alacağım ama sizden de bir yorum bekliyorum. @Ayhan Dönmez @20424

Bunu indirebilirsin, official Site'ye de yüklenmiş Defender mevzusu pawnio ile çözülmüş anladığım kadarıyla. @STEREO

Sistem detayını tekrar paylaş bir de BIOS 1.2.0.3G AGESA olacak şekilde güncelle. Sonra RAM ayarları yapıp tekrar bak, düz EXPO ile AM5 tarafı zor, sorun yaşıyorsan manuel uğraşman lazım. Boş yere RAM takıp sökme, test ettin mi RAM'leri TestMem5 ile?

@STEREO bu ikisi ile test et.

Yukarıda önerdiğim anakart için neler söylemek istersiniz? @Ayhan Dönmez @20424

Son düzenleme:
Selam. Kuzendeki bellekler Kingston KF556C36bbek2-32TR 5600MHz. EXPO'yu devreye alıp uzun bir süre denedik ve herhangi bir sorun çıkmadı. Sonrasında kendi belleklerimi (LD5U16G60C32LG-RGD) 5600'e çekip bir süre denedim ve şu an bir sorun yok. Ancak bu durum beni bayağı huylandırdı. Elimdeki Lexar belleklere uygun, yani anakartın destek listesinde birebir aynısının yer aldığı bir anakart alasım var. Sorunlardan bıkmış durumdayım. Paradan yana sorunum yok. Bana bizim Lexar belleklerin sıfır sıkıntıyla çalışabileceği bir anakart önerebilir misin?

Bu arada aşağıda yer alan anakartın destek listesinde bizim belleklerin model numarasını arattım ve birebir yer alıyor. Bu anakartı alacağım ama sizden de bir yorum bekliyorum. @Ayhan Dönmez @20424

O kart yasaklı aman onu alma :D

@STEREO Ben senin sistemi külliyen unuttum, tek tek yazar mısın tüm parçaları ve hangi BİOS sürümündesin, ZenTimings ss atmamışsın direkt kendi sitesinden indirebiliyorsun artık.

Anlamadım. Biraz açar mısınız? :D
B840-A620 anakartların hepsi yasaklı, çöpte görsen bulsan alma, eğer üstüne para teklif ederlerse bu kartla beraber 1 milyon TL banka hesabına transfer ederlerse o zaman alırsın, eğer sen üstüne para vereceksen almaman lazım. @STEREO

PBO-CO-OC hepsi limitli kısıtlı, tak çalıştır kartlar direkt kötü yani.

Ofis PC için tasarlanmış uygun olan kartlar a620+b840, gaming için uygun değil. Sadece tak çalıştır yapabilirsin para boşa gider. Hadi A620 3k-4k para boşa gitmez de, b840 neredeyse x870 fiyatında.

B840-A620 anakartların hepsi yasaklı, çöpte görsen bulsan alma, eğer üstüne para teklif ederlerse bu kartla beraber 1 milyon TL banka hesabına transfer ederlerse o zaman alırsın, eğer sen üstüne para vereceksen almaman lazım. @STEREO

PBO-co-OC hepsi limitli kısıtlı, tak çalıştır kartlar direkt kötü yani.

Ofis PC için tasarlanmış uygun olan kartlar A620+B840, gaming için uygun değil. Sadece tak çalıştır yapabilirsin para boşa gider. Hadi A620 3K-4K para boşa gitmez de, B840 neredeyse X870 fiyatında.

Anlıyorum. Benim sistem aşağıdaki gibidir:

Gigabyte B650M S2H rev 1.0
Ryzen 5 7500F.
Lexar Thor 2X 16 GB CL32 6000MHz DDR5

Daha önce Micron çip sıkıntısından RAM'leri iadeye verip önerdiğin Lexar bellekleri almıştım. Ancak bu anakarttan huylandım. Bana 9 bin TL'ye kadar şöyle lüks bir anakart önerisi yapmanı istiyorum.

Anlıyorum. Benim sistem aşağıdaki gibidir:

Gigabyte B650M S2H rev 1.0
Ryzen 5 7500F.
Lexar Thor 2X 16 GB CL32 6000MHz DDR5

Daha önce Micron çip sıkıntısından RAM'leri iadeye verip önerdiğin Lexar bellekleri almıştım. Ancak bu anakarttan huylandım. Bana 9 bin TL'ye kadar şöyle lüks bir anakart önerisi yapmanı istiyorum.
@SunseTTime Ne düşünüyorsun bu anakart hakkında, görüşlerin değerli.

@STEREO Ben bunu tavsiye ederim, @20424 ekstra tavsiyede bulunabilir belki, ben f/p olarak bu modeli beğeniyorum. Üstü gereksiz diye düşünüyorum. MSI tarafını çok haz etmesem de 8-9k bandında B850 Gaming PLUS düşüyor Vatan gece indirimlerinde, diğer opsiyon o olur. Ama Force alıp geçerdim, yeterli bir kart ve 1 DPC-dimm per channel, kanallar temiz-parazit gürültü yok ekstradan. Tek eksisi 6-layer PCB olması, o da zaten ekstrem overclock kovalamıyorsan önemsiz.

@20424 @LH44 Ekstra board tavsiyesinde bulunabilir, ben b850-force ya da b850 gaming plus tavsiye edebilirim, MSI için gece indirimlerini beklemen lazım. @STEREO

@SunseTTime ne düşünüyorsun bu anakart hakkında, görüşlerin değerli.

@STEREO ben bunu tavsiye ederim, @20424 ekstra tavsiyede bulunabilir belki, ben F/P olarak bu modeli beğeniyorum. Üstü gereksiz diye düşünüyorum. MSI tarafını çok haz etmesem de 8-9k bandında B850 Gaming Plus düşüyor vatan gece indirimlerinde, diğer opsiyon o olur. Ama Force alıp geçerdim, yeterli bir kart ve 1 DPC-DIMM per channel, kanallar temiz-parazit gürültü yok ekstradan. Tek eksisi 6-layer PCB olması, o da zaten ekstrem overclock kovalamıyorsan önemsiz.

Diğer konuda bu anakartı konuşmuşsunuz gördüm şimdi ve destek listesinde benim Lexar belleklerin birebir denendiğini görüntüledim. Bu anakart hem daha ucuz diğer tuzak olan MSI modelinden :D

Sonuç olarak alınabilir diye düşünüyorum. Gigabyte'dan huylandım ama destek listesinde birebir model yazıyor.

Diğer konuda bu anakartı konuşmuşsunuz gördüm şimdi ve destek listesinde benim Lexar belleklerin birebir denendiğini görüntüledim. Bu anakart hem daha ucuz diğer tuzak olan MSI modelinden :D

Sonuç olarak alınabilir diye düşünüyorum. Gigabyte'dan huylandım ama destek listesinde birebir model yazıyor.
Yazıyorsa daha iyi, BIOS olarak optimize olur daha iyi trainler ama şart değil. Bu QVL kısmının tek artısı şu, biz bu kiti alıp denedik optimize uyumlu çalışıyor. Termination denen empedans-sinyal-dirençleri BIOS sürümlerinde bu kitlere özel ayarlıyorlar denedikleri ama şart değil. Patriot'un bazı sistemlerde özellikle giriş seviye kartlarda problem yaratmasının diğer sebebi bu, hiçbir QVL'de yok, anakart iyi trainleyemiyor, manuel ayar girmen gerekebiliyor.