STEREO

Başarılı
Yazıyorsa daha iyi, BIOS olarak optimize olur daha iyi trainler ama şart değil. Bu QVL kısmının tek artısı şu, biz bu kiti alıp denedik optimize uyumlu çalışıyor. Termination denen empedans-sinyal-dirençleri BIOS sürümlerinde bu kitlere özel ayarlıyorlar denedikleri ama şart değil. Patriot'un bazı sistemlerde özellikle giriş seviye kartlarda problem yaratmasının diğer sebebi bu, hiçbir QVL'de yok, anakart iyi trainleyemiyor, manuel ayar girmen gerekebiliyor.

Pekala aşağıdaki anakarta ne dersin. Benim bellekler destek listesinde görünüyor. Sizin önerdiğiniz Force modeli ile aynı paralar ama MSI olanın port zenginliği daha fazla.

Ben sadece port olarak daha zengin diye fikrinizi almak istedim. Yoksa dediğiniz anakartı da alırım.
B850-Force aslında xoc kartı, 1:1 mod 6400-6600, 2:1 mod 8400 zorlamak için tasarlandı budget olarak, tek eksisi 6-layer pcb olması ve arka portların kısmen yetersizliği. Ama bu kart 7k altına satılıyordu daha geçen hafta, şu anki fiyatını da düşündüğünde bu kart 8-9k bandına çıkacak gibi duruyor. Bence kaçırılmaması lazım. 9950x'e kadar takıp kullanırsın bana mısın demez, 24 saat render almayacaksan eğer her açıdan AM5 tarafında seni tatmin edebilecek sorunsuz bir kart. @STEREO 3 m.2 portu var daha ne olsun. Flashback tuşu sanırım boardın üstünde, arka I/O kısımda değil.

@STEREO Yani vereceğin ekstra para sana artı olarak dönmez, 1 dimm per channel olursa en kusursuz deneyim bu kartlarda, x870e hero almıyorsan, o başka. 30k'lık karta denk bellek performansı alıyorsun bu budget kartta, anlatmak istediğim o. Hero 4 slot olsa da training daha iyi muhtemelen ya da bunla eşit 1:1 modda, ASUS Nitro path denen mevzu kullanıyor, ama 2:1 modda b850 force 8400 verirken hero 8400 nadiren verebilir, 8200'de tıkanacaktır hero çoğu imc için.

Siz şöyle yapın, RAM ayarlarını varsayılan ayarlara döndürün, EXPO'da kapalı olsun, bu şekilde test edin, eğer sorun düzelirse @Ayhan Dönmez ile tekrar ayarların üzerinden geçersiniz, düzelmezse aynı ayarları tekrar yaparsınız diğer ihtimallere bakarız.
Ayhan hoca gelene kadar 1.5 saatlik testmem5 testi
@SunseTTime Ne düşünüyorsun bu anakart hakkında, görüşlerin değerli.

@STEREO Ben bunu tavsiye ederim, @20424 ekstra tavsiyede bulunabilir belki, ben f/p olarak bu modeli beğeniyorum. Üstü gereksiz diye düşünüyorum. MSI tarafını çok haz etmesem de 8-9k bandında B850 Gaming PLUS düşüyor Vatan gece indirimlerinde, diğer opsiyon o olur. Ama Force alıp geçerdim, yeterli bir kart ve 1 DPC-dimm per channel, kanallar temiz-parazit gürültü yok ekstradan. Tek eksisi 6-layer PCB olması, o da zaten ekstrem overclock kovalamıyorsan önemsiz.

@20424 @LH44 Ekstra board tavsiyesinde bulunabilir, ben b850-force ya da b850 gaming plus tavsiye edebilirim, MSI için gece indirimlerini beklemen lazım. @STEREO
B650M S2H pişmanlıktır. Hadi oyundaki sorunları kafada kuruyorum, hayal görüyorum diyelim.

Bugün DP kablosunu çıkarıp HDMI ile sistemi test ettikten sonra geri DP kablosu taktığımda görüntü gelmedi. Çözüm yeni monitor geldiğinden beri aynı;

HDMI ile aç -> Monitör menüsü DP ayarla -> güç tuşu ile kasa kapa -> DP tak görüntü gelsin.

Harici olarak pc ye güç veririm, monitör kırmızıdan beyaza döner 3 saniye açılıyor gibi sonra 15 20 saniye siyah ekranda bekler, en sonunda şükür dersin beyaza geri döner ve açılış ekranı dolmaya başlar.

Windows açılış ekranında yuvarlak çark dönme ekranı geldiğinde akıcı dönmez, hatta ufak çizgi şeklinde çarkı takip eden sinyal göze çarpar.

Pc açıldıktan sonra sorun yok dersen ki oyun oynayayim o zaman sağ sol dönüşte görüntü bozulması olur. Youtube'dan bakmak istersen soruna en benzer video frame pacing başlığı altindakiler olur.

Güvenli moda da pc yi sokamiyorsun Windows kaynaklı deniyor klavye mouse görmemesi ama bu da mevcut bir sorun diye yazayım dedim.

Yani bu anakart üzerine kezzap döküp yakilmali, sonra da ibretlik olarak halka açık bir alana asılmali 😂

B850-Force aslında xoc kartı, 1:1 mod 6400-6600, 2:1 mod 8400 zorlamak için tasarlandı budget olarak, tek eksisi 6-layer PCB olması ve arka portların kısmen yetersizliği. Ama bu kart 7K altına satılıyordu daha geçen hafta, şu anki fiyatını da düşündüğünde bu kart 8-9k bandına çıkacak gibi duruyor. Bence kaçırılmaması lazım. 9950X'e kadar takıp kullanırsın bana mısın demez, 24 saat render almayacaksan eğer her açıdan AM5 tarafında seni tatmin edebilecek sorunsuz bir kart. @STEREO 3 M.2 portu var daha ne olsun. Flashback tuşu sanırım boardın üstünde, arka I/O kısımda değil.

Gigabyte marka anakarttan soğudum. Evet 7000 küsur lira ve ucuz ama şu an benim az önce İncehesap linkinde önerdiğim anakarta vatan bilgisayarda indirim gelmiş web e özel. 8600 TL yazıyor. Önerdiğim MSI anakartı vatan bilgisayarda indirim varken almayı düşünüyorum.

Gigabyte marka anakarttan soğudum. Evet 7000 küsur lira ve ucuz ama şu an benim az önce İncehesap linkinde önerdiğim anakarta vatan bilgisayarda indirim gelmiş web e özel. 8600 TL yazıyor. Önerdiğim MSI anakartı vatan bilgisayarda indirim varken almayı düşünüyorum.
Hangi kart, bir daha link atar mısın b840 arada kaynamasın.

Ben MSI B850 kısmına okeyim ama tercih etmezdim Force varken o başka.