Seth

Başarılı
Merhaba, bugün İtopya üzerinden Philips Evnia 24 inç modelini aldım. Kurulumunu vs. yaptıktan sonra 180hz'e ayarladım ve RGB test videolarından biri ile test ediyordum.
Tam ekrandayken YouTube'un alt barının (durdurup başlatma, video akışının olduğu bölüm) gitmesini sağladım ki tüm pikselleri test edeyim fakat bu sırada bilgisayar takıldı. Ne mouse ne klavye tepki vermedi, yaklaşık 5sn sonra altta görseli olan hata meydana geldi. Hata mesajını kapattığımda ise ekran her hareketimde titriyor.

Eski monitörüm Samsung marka 60Hz sıradan bir monitördü ve HDMI ile bağlıydım, bir kere bile bu hatayı almadım.
Bu monitör 180hz ve DisplayPort ile bağlı. Neredeyse her tam ekranda bu RGB test videosunu açsam aynı şekilde donuyor.

Yardımcı olabilecek varsa memnun olurum.

wattman.webp

Ekran kartı: MSI MECH AMD Radeon RX 5700 XT 8GB
AMD Sürümü: 24.12.1
İşlemci: R5 5600

Son düzenleyen: Moderatör:
Oncelikle piksel testini buradan deneyebilirsiniz.
FreeSync aciksa kapatip tekrar deneyin.
DDU ile kaldirip tekrardan surucuyu kurmayi deneyin.

60, 120 ve 144Hz ile denedim ve aynı hata karşıma çıkmadı. 180Hz'de ise 2-3 denememde bir ya hata çıkıyor ya da hata çıkmadan altta bıraktığım videodaki gibi titremeler oluyor. Bu titremeler yaklaşık 2-3 dk içerisinde gidiyor.

DisplayPort kablonuzun sürümü nedir? Üzerinde yazar.

DisplayPort kablonuzun sürümü nedir? Üzerinde yazar.
FT1 Displayport yazıyor, tam olarak belirtilmemiş sanırım ya da ben anlayamadım. Zaten monitörün kendisiyle birlikte gelen kablo olduğundan sonunun bundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Öncelikle site için teşekkür ediyorum.
Driver yükleme işlemini yapıyorum şimdi, eğer değişen bir şey olmazsa freesync kapatıp durumu yazacağım.

Driver temizleme ve kurulumun ardından videoyu 5-6 kere aralıksız oynatsam da ne hata ne titreşim kalmadı, teşekkürler.

Sorunla dün karşılaşmasam da bugün yine bir video izlerken sorunla karşılaştım. Ekran donuyor videonun sesi gidiyor ve 3-5 sn sonra hata mesajı geliyor, ekranda titremeler başlıyor.

Son düzenleme: