badou

Uzman
Merhaba. Oyun oynarken veya internette gezerken bir anda iki monitörüm de siyah ekran oluyor fakat kasa çalışıyor ve monitörlerin ekranlarında da problem yok, sadece siyah ekran. Bilgisayarı kapatıp açınca düzeliyor fakat yine de bu durum rahatsız edici. Neden oluyor olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, öncelikle kullandığın priz topraklı priz (direkt duvar prizi) mi? Ve bu prize 2'li veya 3'lü priz ekliyor musun? eğer bunu yapıyorsan kabloların yeteceği bir prize geçmeni tavsiye ederim. Bu sorunu ben 1 yıl içinde 25-30 kere yaşadım ve çok anlamadığım için araştıra araştıra biraz çözdüm. Ama hala bazen bu sorunu yaşıyorum.

Soruna gelirsek; 1- Priz (akım dengesizliği), 2- Ekran kartı driver'ı ile windows çakışması olabilir, 3- Ekran kartı güç kablosu gevşek olabilir, 4- Eğer hem HDMI hem DP port kullanıyorsan bazen sinyal çakışması da yapabilirmiş (benim ekran kartı ilk aldığım 1. ayda tüm DP portlarını bozmuştu yenisiyle değiştirdiler), 5- Aşırı yük ve ısınma (afterburner kullanmanı tavsiye ediyorum, ekran kartına UNDERVOLT yaparak kullanman iyi olur hem ısıyı 5-6 derece düşürüyor hemde düşük güç çekerek akım voltajını dengelemiş olursun. PC'nin olduğu odanın da sıcaklığı önemli

Konuya daha hakim olanlar çıkacaktır ama ben de çok yaşadığım için yazmak istedim.

Yapay Zeka'nın şöyle birkaç tavsiyesi var, geçici çözüm olarak uygulayabilirsin.

Tarayıcıların ayarlar kısmında; ''Donanım ivmelendirme'' ayarını kapatabilirsin. Chrome bazen gereksiz yere bir anda yük bindirebiliyor.

Klavye'den Ctrl+Shift+Win+B'ye aynı anda basarak ekran kartı sürücüsünü resetleyebilirsin. Ekranın geri gelmesi gerek eğer gelmezse tek çare kasayı zorla kapatman.

Nvidia Broadcast açık ise o da biraz yük bindirebiliyor bilgin olsun.

Ben duvar prizine akım korumalı priz takıp üzerine 1 3'lü onun üzerine de papatya priz yapıyordum (aynı odada hem kurutma hem modem hem PC olduğu için mecburdum) ki bunun çok yanlış olduğunu acı bir tecrübeyle öğrendim. Priz konusu önemli, şimdi 6'lı priz aldım direkt duvardan PC ve modemime güç veriyorum, sorunum daha da azaldı.

Son düzenleme: