Philips MG7950 vardı yeterince sinekkaydı yapmıyor diye Philips One Blade aldım. Evet sinekkaydıya yakın kesiyor ama ben performansından memnun kalmadım. MG7950 ile bir kerede geçtiğim yerleri 3-4 kere geçsem dahi sakal bırakıyor, eşit kesmiyor. Belki ben kullanamıyorumdur bilemiyorum tabii.

1 sene oldu sanırsam bıçağını halen değiştirmedim, biraz uzayınca acıtıyor ama kısayken sorun yok aslında yüzümdeki tüyler pek sakal sayılmaz yumuşak biraz. Sinek kaydı yapmıyor ama yine de ama iş görür derecede bence. Pil konusunda derbat seyehatte falan kullanılmaz kesinlikle abartmıyorum, 45Dk'lık kullanım ömrü var ama 2. kullanışımda motoru yavaş çalışıyor ve keserken canımı acıtıyor. Belkide benimkinin bataryası ölmüştür, yine de pil konusunda berbat bence.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanıcısıyım memnunum. Bıçaklar iyi alıyor. Şarjı 1 ay gidiyor. Zaten az tıraş olan biriyim. Yaşıma göre sakallarımda gür. Yine de iyi alıyor. Tavsiye ederim. Tek eksisi bıçakları çok pahalı.

Az önce yüzümü ve bacağımı tıraş ettim bu makineyle. Kesinlikle alınır. Sadece şarj ömrü biraz sıkıntı yaratıyor. Onun dışında bir sorunu yok. 2724 modelini kullanıyorum. Sadece sakal için alacaksanız yedek bıçak almanıza gerek yok. Ben genel kullandığım için birden fazla bıçak aldım.

Yani sıfır kesim için hangisi tercih edilmedi bilmiyorum ama bazı makinelerde silindir başlık oluyor sıfıra yakın en iyi o şekilde olanlar alır. Ben sinekkaydı olmuyorum ama yanak ve boyundaki sakalları temizlemek için kullanıyorum One Blade'i. Bazen tek tük kıl bıraktığı oluyor özellikle bıçakları yıprandıysa. Normal sakal kısaltmayı söylemiyorum çünkü o kısımda çok başarısız bence. Benim sakallarım kalın telli ve gür sayılabilecek şekilde, normal tipte bir makineyle tıraşım 1-2 dk sürerken One Blade ile en az 6-7 defa üzerinden tekrar tekrar geçmem gerekiyor ki bazen öyle bile uzun bıraktığı oluyor. Yani kısaca tavsiyem silindir başlı bir makine almak olabilir. Powertec markası F/P olarak çok övülüyor kullanan çok berber de var. Bir incelemenizi öneririm.

Ben sinek kaydı tarzı tıraş olmak için istiyorum.

Yani dediğim silindir makineler tercih edilebilir, berberler de sıfır alırken onlardan kullanıyor. Onun dışında Oneblade'in de sinekkaydıya yakın diyebilirim.

Tamamdır, o zaman onlardan düşüneceğiz, One Blade reklamlarında bile sinek kaydı değil de uzamış sakallar için ideal gibi gösteriyor.

Yani dediğim silindir makineler tercih edilebilir, berberler de sıfır alırken onlardan kullanıyor. Onun dışında Oneblade'in de sinekkaydıya yakın diyebilirim.

Peki bu silindirlerde köpük su gerekiyor mu?

Son düzenleme:
Tamamdır, o zaman onlardan düşüneceğiz, One Blade reklamlarında bile sinek kaydı değil de uzamış sakallar için ideal gibi gösteriyor.

Peki bu silindirlerde köpük su gerekiyor mu?
Hayır herhangi bir tıraş makinesinde köpük veya su gerekmez, kuru olacak şekilde tıraş yapmanız daha iyi olur zaten ıslak sakalı daha zor kesiyor makineler.