Armi3067

Başarılı
Yer
İstanbul, Küçükçekmece
Oncelikle iyi gunler dilerim forum, İngilizce klavyem oldugu icin Türkçe harflerle yazamiyorum kusuruma bakmayin. Su siralar tekrardan gundeme gelmis ve populerite kazanmis Raspberry Pi ile Pi hole + unbound DNS kurulumunu gerceklestirdim fakat reklam engelleyemiyorum, kurulumda bir hata olmadiginin ve gerekli testleri yaptiktan sonra sistemin duzgun calistigi block listin guncel ve aktif olarak caslitigini hatta istekleri ve engelenen isteklerinde guncellendigini anlik olarak gorebiliyorum fakat engellenen isteklerde sadece iCloud ve App analystic diye iki tane istek var ve toplam 8 tane blocklist ekleyerek 522 bin domaine sahibim ama bu saydiklarim disinda istek ve telemetri engellemiyor ve ustune reklamlar hala gosterilmeye devam ediyor nedeni nedir acaba? Pi Zero 2 W kullanıyorum sabit IP atamasi gerceklestirdim ve modem arayuzumden ise DNS secenegini statik olarak ayarlayip Pi'nin IP adresini girdim.

Kurulum icin yararlanilan kaynaklar:
1-)
2-)
3-)
4-) ChatGPT.

Çoğu site reklamları aynı alan adı üzerinden gönderdiği için bloklanamaz.

Film izleme sitesine gir bazıları bloklanmış olması lazım.

Çoğu site reklamları aynı alan adı üzerinden gönderdiği için bloklanamaz.

Film izleme sitesine gir bazıları bloklanmış olması lazım.
Sorunun IPv6 oldugunu tahmin ediyorum keza ChatGPT'de aynisini soyluyor modemdem Lan IPv6 kurulumu kapali olmasina ragmen cihazlar IPv6 ile baglaniyor bilgisayarda bunu bagdastirici ayarlari ve cmd ye girdigim bir kac kod ile devre disi biraktim IPv4 ile baglaninca DNS adresi Pi cihazi olarak gozuktu suan bilgisayarda reklamlarin hepsi silindi hangi siteye girersem gireyim yoklar, ama wifi ile bagli mobil cihazlarda bu sorun devam ediyor galiba IPv6 ile baglandiklari icin, dedigim gibi modemden kapali olmasina ragmen ChatGPT'nin dedigine gore cihaz kendi kendine adres olusturabiliyormus fakat videolarda bunlardan hic bahsedilmiyor Powershell ile iki kod girerek kuruyorlar reklamlar bir anda yok oluyor videolarda kesme bicme islemi olunca anlamiyorsun ama isin gercegi oyle degilmis ve senin de dedigin gibi ozellikle YouTube videolari olsun veya diger siteler ayni alan adindan gonderdigi icin reklam her turlu gosteriliyor siteler ve reklam verenler bu engelleri bu yontemle asmislar bile.

Bende o kadar fazla blacklist ekledim ki 1 Milyon 400 Bine yakin domain var suan Techolay disinda hic bir forum sitesi acilmiyor bile :D bir kac blacklisti cikarinca duzeldiler ve reklamlarda gitmis bulunmakta ama mobil cihazlarda dedigim sekilde devam ediyor.

Pi-Hole DNS kisminda hazirda gosterilen DNS'lerde IPv4 ve IPv6 secenegi var ama Unbound custom olarak ip ve port adresi ile ekledigin icin secenek yok, modemde ki Lan IPv6 Kurulum ozelligini etkinlestirip tekrar devre disi biraktim, modem ve Pi zero 2 w'yi yeniden baslattim bir de DNS 1 kisminda Pi'nin ipsi vardi, DNS 2 bostu ona da Unbound dns icin girdigim ip adresini girdim suan kablosuz veya kablolu bagli tum cihazlarda reklam ve telemetri engellenmis durumda. Hatta bazi girmek istedigim siteler ve diger forumlar acilmiyordu bile onuda BlockList'te bir kac duzenleme ile cozdum. Suan sorunsuz calisiyor. Dedigin gibi film siteleride bu duzelmeden sonra hic acilmiyordu block listi duzenleyince aciliyor ama reklam yok ne telefonda ne de bilgisayarda yardimlarin icin tesekkur ederim, kafamdaki kivilcimi atesledin diyebiliriz.