Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Henüz belli değil. Ama maalesef bu ülkedeki ağır toksik insanlar yüzünden gündemimize geldi. Açık kaynak iyi bir şey. Ancak Türkiye'deki insanlar bunu kötüye kullanacak.
Yani bu da kodları birebir alıp sadece tema değiştirerek "bu benim yaptığım işletim sistemi" diyenlerden dolayı mı? Windows 7 Ultra'da yaşamıştık nasıl olsa. Açık kaynak olmasa da güvenebileceğim tek kapalı kaynak işletim sistemi olur her hâlükârda.

Konudan bağımsız diye Spoiler içi yazak istedim: Supermium tarayıcısı Windows 7'de User-Agent'i Windows 11 ve Chrome olarak algılıyor, normal mi?

PiluX işletim sistemi. Fakat kesin değil.
1783097232464.webp

Dostum biraz açıklar mısın, ben tam anlayamadım.
GPL lisanslı yazılımları kapalı kaynak yapmıyoruz. Burada karıştırılan nokta şu: PiluX içinde kullanılan GPL/LGPL bileşenlerin lisans yükümlülükleri aynen korunur; gerekiyorsa ilgili kaynak kodlar, patch’ler ve lisans bildirimleri sağlanır.

Kapalı kaynak kalacak olan kısım, GPL yazılımların kendisi değil; PiluX markası, logo/tasarım varlıkları, kendi geliştirdiğimiz bağımsız araçlar ve ISO üretim/dönüştürme otomasyonudur. Yani GPL kodunu alıp “artık kapalı” demiyoruz.

Peki direkt kodları paylaşmak yerine bunları yapmaya gerek var mı? Evet, maalesef gerek var gibi görünüyor. Şu cümleyi hiç ama hiç kullanmak istemiyorum ama "Bize sadece güvenenler işletim sistemini kullansın."

GPL lisanslı yazılımları kapalı kaynak yapmıyoruz. Burada karıştırılan nokta şu: PiluX içinde kullanılan GPL/LGPL bileşenlerin lisans yükümlülükleri aynen korunur; gerekiyorsa ilgili kaynak kodlar, patch’ler ve lisans bildirimleri sağlanır.

Kapalı kaynak kalacak olan kısım, GPL yazılımların kendisi değil; PiluX markası, logo/tasarım varlıkları, kendi geliştirdiğimiz bağımsız araçlar ve ISO üretim/dönüştürme otomasyonudur. Yani GPL kodunu alıp “artık kapalı” demiyoruz.

Peki direkt kodları paylaşmak yerine bunları yapmaya gerek var mı? Evet, maalesef gerek var gibi görünüyor. Şu cümleyi hiç ama hiç kullanmak istemiyorum ama "Bize sadece güvenenler işletim sistemini kullansın."
Logo, tasarım falan anlarım da, umarım geliştirdiğiniz "bağımsız" araçlarda herhangi bir GPL kodu yoktur. Ben şahsen bu distroyu kullanmazdım. Neyse, kolay gelsin.